Tuzla'da Binlerce Uçurtma Çevre İçin Uçtu

Tuzla'da Binlerce Uçurtma Çevre İçin Uçtu

Tuzla'da Binlerce Uçurtma Çevre İçin Uçtu
Tuzla Kaymakamlığı ve Tuzla Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenen uçurtma şenliği, Aydınlı Mahallesi’nde gerçekleşti. Uçurtma şenliğine katılan 7’den 70’e binlerce kişi Tuzla Belediyesi tarafından dağıtılan uçurtmaları gökyüzünde havalandırdı.

Farklı kategorilerde yarışmaların da düzenlendiği şenlikte, rengarenk yüzlerce uçurtma gökyüzünü süsledi. Aydınlı Mahallesi Ulubatlı Hasan İ.Ö.O önündeki arazide gerçekleştirilen şölen öncesinde Tuzla Belediyesi çocuklara 5 bin adet uçurtma dağıttı.

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Uçurtma Şenliği'nin toplumda çevre duyarlılığını artırmaya yönelik geleneksel olarak gerçekleştirilen çevre etkinliklerinden biri olduğunu söyledi. Daha temiz bir çevreyi hedeflediklerini, çevre temizliği için ayrılan kaynağın farklı yatırımlara yönlendirmek istediklerini belirten Yazıcı, "Bu anlamda çocuklarımızın eğitimini önemsiyoruz" dedi.

Uçurtma Şenliği'nde "En güzel uçurtma", "En yükseğe çıkan uçurtma" ve "En ilginç uçurtma" kategorilerinde yarışmalar düzenlendi ve dereceye giren çocuklara bisiklet hediye edildi.

Tuzla Kaymakamı Mümin Heybet, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla Cumhuriyet Başsavcısı  Ahmet Gökçınar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşat Yayla, Tuzla İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yolcu da kendilerine verilen uçurtmaları gökyüzüne havalandırdılar. .

Öte yandan Tuzla Türk Hava Kurumu da uçurtma şenliğine katkıda bulunarak şenlikte motorlu paraşüt ilebir gösteri yaptırdı. THK Kurumu açtığı stantlarda kurumu tanıtıcı broşür ve dergiler dağıttı. Uçurtma şenliği, Şarkıcı Kendi’nin sahne performansıyla son buldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER