Tuzla’da Nevruz Coşkusu Yaşandı

Tuzla’da Nevruz Coşkusu Yaşandı

Tuzla’da Nevruz Coşkusu Yaşandı
Türk Dünyası tarafından yeni yıl başlangıcı ve bahar bayramı olarak kutlanan Nevruz, Tuzla’da da coşkuyla kutlandı. Tuzla Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Türk Dünyası ve Toplulukları Haftası Nevruz Kutlamaları, Tuzla Endüstri Meslek Lisesi spor salonunda yapıldı.

Nevruz kutlamasına, Tuzla Kaymakamı Mümin Heybet, Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşat Yayla ve Türk Dünyası’ndan misafirler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan kutlama programında, Nevruz’u anlatan konuşmalar yapıldı.

Öğrenciler tarafından şiirler ve türkülerin okunduğu programda, Hilmi Sonay İlköğretim Okulu Halk Oyunları ekibi bir gösteri yaptı. Nevruz konulu yarışmalarda dereceye giren öğrenciler, şiir ve kompozisyonlarını okudular. Tarihteki 16 Türk Devleti’nin bayrakları ile yapılan geçit töreni, izleyenler tarafından coşkuyla alkışlandı. Türkmenistan Grubu tarafından şarkıların söylendiği programda, geleneksel oyunlar da sergilendi. Geleneksel Nevruz şekeri Nevruziyye ikram edilen protokol mensupları yumurta tokuşturdular. Tongal (Nevruz Ateşi) yakan protokol üyeleri, ateş üzerinden atladı ve örs üzerinde demir dövdüler. Programa katkıda bulunanlara plaket verilmesinin ardından, Nevruz Yemeği ile kutlamalar sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER