TUZLA’DA 150 BİN LİRALIK BANKA SOYGUNU

TUZLA’DA 150 BİN LİRALIK BANKA SOYGUNU

TUZLA’DA 150 BİN LİRALIK BANKA SOYGUNU
Tuzla Organize Sanayi Bölgesi’nde hafta sonu bir banka şubesine duvarını delerek giren soyguncular banka şubesinin kasasından yaklaşık 150 bin lirayı alarak kayıplara karıştı. Soyguncuların bankanın bulunduğu iş merkezine girdikten sonra ilk olarak yanlış bir duvarı deldiği daha sonra ikinci bir delik açarak banka şubesine girdikleri belirlendi.
 
Orhanlı Tepeören’de Tuzla Organize Sanayi Bölgesi Kimyasalcılar Sanayii girişindeki bir iş merkezinin içinde bulunan İş Bankası Şubesi haftasonu duvarı delerek içeri giren kişiler tarafından soyuldu.  Soygun sabah saatlerinde banka çalışanlarının şubeye gelmesiyle ortaya çıktı. Duvarın delinerek kasanın açıldığını gören banka personeli polise haber verdi. Olay yerine gelen polis ekipleri soyguncuların yakalanması için kamera kayıtlarını inceleme altına alıp, banka şubesinde detaylı bir inceleme yaparak parmak izi aldılar.

Bankadaki ve çevredeki kamera kayıtlarında yapılan ilk incelemede soyguncuların binaya cumartesiyi pazara bağlayan gece saat 04.00’sıralarında girdikleri ve en az 4 kişi oldukları belirlendi. Bankanın bulunduğu binaya arka kapıdan giren soyguncuların şubeye girmek için ilk olarak deldikleri  duvarın şubeye denk gelmemesi üzerine başka bir duvarı daha delerek şubeye girdikleri belirlendi. Soyguncular ilk olarak alarmı etkisiz hale getirdikten sonra  kasayı yanlarında getirdikleri  taş kesme motoru ile açarak yaklaşık 150 bin lirayı alarak arka kapıdan kaçtılar. Soyulan banka şubesinde sayımların devam ettiği çalınan para miktarının sayımın ardından tam olarak tespit edileceği öğrenildi. 3 banka şubesinin bulunduğu binada polis ekiplerinin çalışması sırasında banka personeli dışarıda bekledi. Polis olayla ilgili araştırma başlattı. Soyguncuları Banka alarm sitemini de etkisiz hale getirdikleri tespit edidi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER