Tuzla Belediyesi’nin Düzenlediği Tarihi Şehir Gezileri’ne Yoğun İlgi

Tuzla Belediyesi’nin Düzenlediği Tarihi Şehir Gezileri’ne Yoğun İlgi

Tuzla Belediyesi’nin Düzenlediği Tarihi Şehir Gezileri’ne Yoğun İlgi
Tuzla Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün düzenlediği “Tarihi Şehir Gezileri” Tuzlalı vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü. Devasa kültür mirasımızın en kıymetli eserlerinin bulunduğu Edirne ziyaretleri ile başlayan Tarihi Şehir Gezileri, tarihte eşi görülmeyen savaşların yaşandığı ve ecdadımızın kahramanlık öyküleri ile dolu Çanakkale – Gelibolu Yarımadası ziyaretleri ile devam etti.

Şubat ayından bu yana devam eden Tarihi Şehir Gezileri kapsamında, Edirne ve Çanakkale’ye haftada 4 gün düzenlenen ziyaretler boyunca Tuzlalı vatandaşlar, tarihi mekanları ve savaşların yaşandığı cepheleri gezerek rehberlerden bilgi aldılar. Edirne gezilerinde, tarihi camilerin yoğunlukta olduğu ziyaretlerde balkan şehitliği ve diğer tarihi mekanlar ziyaret edildi. Çanakkale gezilerinde ise tarihin en dramatik savaşlarının yaşandığı cepheler ziyaret edildi ve rehberlerin anlatımı ile Çanakkale Destanı yerinde yaşandı. Gelibolu yarımadasını kapsayan ziyaretlerde vatandaşlarımız aziz şehitlerimize bol bol Fatihalar okudu, dualar etti.

Gezilere katılan Tuzlalı vatandaşlarımız, ortak duygu olarak “Tarihimize ve kültürümüze büyük önem vererek böyle anlamlı bir hizmeti sunan Belediye Başkanımız Dr. Şadi Yazıcı’ya gönülden teşekkür ediyoruz” dediler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER