Hz. Muhammed (sav)’i İyi Anlamalı ve Anlatmalıyız

Hz. Muhammed (sav)’i İyi Anlamalı ve Anlatmalıyız

Hz. Muhammed (sav)’i İyi Anlamalı ve Anlatmalıyız
Tuzla Müftülüğü tarafından düzenlenen ‘Kutlu Doğum Haftası’ programına katılan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı; Hz. Peygamberi anlama ve anlatma konusunda çok çaba harcanması gerektiğini ifade etti.

Tuzla Müftülüğü tarafından, İdris Güllüce Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Kutlu Doğum Haftası’ programına İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mustafa Çağrıcı, Tuzla Kaymakamı Mümin Heybet, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla Müftüsü Ahmet Silkin, Tuzla Hakimi Kemal Gündüz, siyasi parti temsilcileri, mahalle muhtarları ve daire amirleri katıldı.

Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, ‘Kutlu Doğum’ etkinliklerinin asıl amacının anlama etkinlikleri olduğunu söyledi. İnsani değerlere sahip olmayan Batı’daki buhran ve ahlaki çöküntüye dikkat çeken Başkan Yazıcı, İslam Dini’nin insana hikmet ve adalet gözüyle baktığını ve her türlü zulmün kesin olarak yasaklandığını ifade etti. İnsanlığın kurtuluşunun Hz. Peygamberi doğru bir şekilde anlamaya ve anlatmaya bağlı olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Hz. Muhammed’in hayatının ve mücadelesinin sıkça konu edildiği bu haftanın tüm yıla yayılması gerektiğini söyledi.

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mustafa Çağrıcı’nın ‘Peygamber ve Merhamet’ konulu seminerinden sonra, programa katılan protokol üyelerine, ‘Kutlu Doğum Haftası’ anısına Tuzla Müftülüğü tarafından çeşitli hediyeler takdim edildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER