DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ TUZLA’DA COŞKUYLA KUTLANDI

DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ TUZLA’DA COŞKUYLA KUTLANDI

DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ TUZLA’DA COŞKUYLA KUTLANDI
5 Haziran Dünya Çevre Günü, Tuzla Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinliklerle kutlandı. İbni Sina, Farabi, Evliya Çelebi İlköğretim Okullarından öğrenciler, Mahalle Afet Gönüllüleri (MAG), gönüllü çevreciler ve vatandaşların katılımı ile gerçekleştirilen etkinliklerde geri dönüşümün önemi ve çevre hassasiyeti dile getirildi.

HER AY BİR ORMAN KAZANIYORUZ
Tuzla Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Çabuk yaptığı konuşmada Tuzla Belediyesi’nin çevreye ve geri dönüşüme verdiği önemi örneklerle anlattı. Başkan Yardımcısı Ahmet Çabuk, Tuzla Belediyesi’nin, İstanbul ilçeleri arasında geri dönüşümde 1. sırada olduğunu ifade ederek, “500 adet geri dönüşüm konteyneri Her ay 800 ton geri dönüştürülebilir atık topluyoruz” dedi. Bir ton atığın geri kazanılmasıyla 16 yetişmiş çam ağacının kesilmekten kurtarıldığını ifade eden Çabuk, Tuzla Belediyesi’nin yaptığı geri dönüşüm çalışmaları ile her ay 12 bin yetişmiş ağacın kazanıldığını ifade etti.

5 BİN ÇAM FİDANI DAĞITILDI
Dünya Çevre Günü dolayısıyla düzenlenen etkinliğe katılan öğrenciler, çevre ve geri dönüşümün önemini anlatan sinevizyon gösteriminin ardından gönüllü çevrecilerle birlikte arazide temizlik yaptılar. Coşkulu bir şekilde geçen etkinliğin sonunda, öğrencilere ve vatandaşlara bilgilendirme broşürleri ile birlikte doğa dostu kalemler, şapka, tişört ve 5 bin adet çam fidanı hediye edildi. Ayrıca Tuzla Belediyesi’ne ait 50 adet çeşitli temizlik araçları, Çevre Günü dolayısıyla konvoy halinde şehir turu attı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER