Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ),Tuzla’nın Orhanlı, Aydınlı ve Konaşlı mahallelerinin büyük bölümünü kamulaştırma kararı aldı.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ),Tuzla’nın Orhanlı, Aydınlı ve Konaşlı mahallelerinin büyük bölümünü kamulaştırma kararı aldı.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ),Tuzla’nın Orhanlı, Aydınlı ve Konaşlı mahallelerinin büyük bölümünü kamulaştırma kararı aldı.
Tuzlada yıkım gerginliği

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), üzerinde binlerce binanın bulunduğu, on binlerce kişinin yaşadığı Tuzla’nın Orhanlı, Aydınlı ve Konaşlı mahallelerinin büyük bölümünü kamulaştırma kararı aldı.
   
Tuzla Tapu Sicil Müdürlüğü’ne bir yazı gönderen TOKİ, tapulara “Kamulaştırma Şerhi” koydurdu.

Mahalleli komisyon kurdu
Evlerinin kamulaştırıldığını ve tapularına şerh konulduğu haberini alan mahalle sakinleri büyük şok yaşadı. Mahallede toplanan binlerce kişi olaya tepki gösterdi. Mahalle sakinleri, birlikte hareket etmek ve haklarını aramak için bir komisyon kurdu.

Muhtar “Bunun adı haksızlık, bunun adı zulüm”
Buradaki olayın, TOKİ’nin vatandaşın yerini toplu konut adı altında istimlak edip, belli gruplara yeni projelerle rant kaynakları olarak sunmak.olduğunu söyleyen Aydınlı Mahalle Muhtarı Hakkı Uzunyayla, sadece Aydınlı’da yaklaşık 3.500 evin tasfiye edileceğini belirterek

“Burada büyük bir yaşam alanı oluşmuş binlerce insan oturuyor. Bunun adı haksızlık, bunun adı zulüm, bunun adı işte siz fakirsiniz, yoksulsunuz, siz buraya laik değilsiniz, bu bölge çok önemli bir bölgedir, siz buradaki temiz havayı almaya layık değilsiniz, köylerinize gidin, size orada fabrikalar kurdum, orda hayvancılık yapın siz artık modernleşen bir kentte oturma hakkına sahip değilsiniz. Bizi aşağılamaktan başka bir şey değildir bana göre. Biz de buna karşı direneceğiz. Çünkü biz insanız, biz her şeyden önce insani duygularla hareket ederiz, doğru olan bir şeye kesinlikle tarafız, ama burada doğru olan bir taraf yoktur. Yerlerimiz sermaye gruplarına peşkeş çekiliyor. Biz bu yerlerin peş keş çekilmemesi için mahallemiz deki vatandaşla birlikte hareket edeceğiz, bunda hiç kimsenin şüphesi olmasın”

3 Milyon metrekare alan
Toplam 3 milyon metre alanın kamulaştırılmasından söz edildiğini ifade eden Uzunyayla, tahminen 5-10 bin daireyi kapsadığını söyledi.
Henüz kendilerine bir tebligat yapılmadığını söyleyen Uzunyayla, olayı tapudan öğrendiklerini, yazının ise Kaymakamlıklara 10 Kasım’da gönderildiğini ifade etti.

Bunu kabul etmek mümkün değildir
Bunu vatandaşın kabul etmesinin mümkün olmadığını belirten Uzunyayla” Biz mağdur edileceksek, yerlerimizden edileceksek, bunu kabul etmek mümkün değildir.
Dernekler ve kurumlarla komisyon oluşturduk, askı kararından sonra itiraz edeceğiz.
Ankaraya Başbakanlığa Bakanlığa ve Ana muhalefet partisine gideceğiz, haklarımızı sonuna kadar arayacağız”

Altı ay önce imar vereceğiz dediler
Uzunuyayla “ Bundan 6 ay önce Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı ‘biz buraların imarını vereceğiz, buralar yüksek kat imarlı planlı projeli olacak, kimsenin şüphesi kuşkusu olmasın” dedi. Hatta bir iki Tv burada çekim yaptı, gerekirse bunları kanıt olarak gösterebiliriz. Ama ben bu olayda kendisinin haberi olduğunu düşünmüyorum, ama tekrar kendisiyle görüşeceğiz” dedi.
Kaynak İlkhaber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER