Tuzla'da Sigaraya karşı bilinçli mücadele

Tuzla Belediyesi, "Dünya Sigarayı Bırakma Günü" kapsamında Tuzlalı gençlere yönelik bir dizi etkinlik düzenledi. Tuzla Belediyesi Nikah Sarayı ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe, Tuzla'daki okullardan öğrenciler ve Tuzla Belediyesi stajyer öğrencileri katıldı.

Tuzla'da Sigaraya karşı bilinçli mücadele

Tuzla Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Turgut Özcan’ın sunum konuşması ile başlayan programda, ‘her nefeste sigaranın insana verdiği zararları ve gelecekte olacak etkilerini’ anlatan bir sinevizyon gösterildi.

Daha sonra, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Erkan Yılmaz gençlere, “Köprüden Öce Son Çıkış” isimli sunumu yaptı. Sigaradan zarar görmüş insanların açıklamaları ile desteklenen sunum, gençler tarafından büyük ilgi ve dikkatle izlendi.

Sigarayı bırakma günü kapsamında düzenlenen etkinlikler,  “Yolun Sonu Görünüyor” isimli tiyatro oyunu ile sona erdi.

Hedef: Yüzde 100 Sigarasız Tuzla!

Tuzla Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliklerde Tuzlalı gençlerin oluşturduğu "Yüzde 56 grubu"nun faaliyetleri anlatıldı. Türkiye'de sigara içmeyenlerin oranından esinlenerek kendilerine "Yüzde 56 Grubu" adını veren gençler, sigarasız bir Tuzla için yaptıkları çalışmaları anlattılar. Gençler, sabahtan öğlene kadar Tuzla'nın mahallelerinde dolaşarak
vatandaşlardan 500 paket sigara topladıklarını ve bunları imha ifade ettiler. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı belediye personeline yönelik sigara bırakma kampanyası düzenlediklerini, iki ay içinde 13 personelin gerekli desteklerle sigarayı bıraktığını söyledi. Başkan Yazıcı, sigara bırakan personelleri ayrıca ödüllendireceklerini sözlerine ekledi.

SİGARA BIRAKMA MERKEZLERİ, ADRES VE TELEFONLARI

Güncelleme Tarihi: 21 Kasım 2012, 23:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109