Kadın hattatların kaleminden "Bir Demet Dua"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrunnisa Gül'ün himayelerinde ve Tuzla Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen "Bir Demet Dua" hüsn-ü hat sergisi ve icazet töreni, İBB Cemal Reşit Rey fuaye salonunda gerçekleştirildi.

Kadın hattatların kaleminden
Sergide, geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanlığı Sanata Hizmet Büyük Ödülü alan dünyaca ünlü hat sanatçısı Hasan Çelebi'nin kadın öğrencilerinin “dua” konulu eserlerinden oluşan ve tamamı dualardan oluşan eserler yer alıyor. 21 Kadın hattatın eserleri ile katıldığı programın açılışında, 6 kadın hattat da icazet aldı.

CRR Alt Fuaye salonunda gerçekleşen ve Cumhurbaşkanımızın rahatsızlığı dolayısıyla eşi Sayın Hayrunnisa Gül'ün katılamadığı programa, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen eşi ile birlikte katıldı. Programa ayrıca, AK Parti İstanbul Milletvekili Belma Satır, İstanbul Müftüsü Doç. Dr. Rahmi Yaran, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Tuzla Belediye Başkan Yardımcısı Turgut Özcan da katıldı. Yabancı ülkelerden bir çok sanatseverin de katıldığı program, özellikle bayanlar tarafından büyük ilgi gördü.

Cumhurbaşkanlığı’ndan Başkan Yazıcı’ya Teşekkür

Musiki sunumuyla başlayan programda, arka fonda slaytlarla sergiye katılan sanatçıların eserleri izleyenlere sunuldu. Ardından söz alan Hattat Hasan Çelebi, hat sanatı ve icazet hakkında katılımcılara bilgi sundu. İstanbul Müftüsü Doç. Dr. Rahmi Yaran ise konuşmasında, hat sanatının kültürümüzdeki yeri ve önemi ile ilgili örnekler aktardı. Yaran konuşmasını, sanata olan değerli katkılarından ötürü Hattat Hasan Çelebi ve Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı'ya teşekkür ederek tamamladı. Daha sonra kürsüye gelen Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri Mustafa İsen de konuşmasına, Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül'ün rahatsızlığı dolayısıyla programa katılamayan Sayın Hayrunnisa Gül'ün ve Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'ün selamlarını ileterek başladı. İsen, Cumhurbaşkanımızın sağlığının son derece iyi olduğunu ifade ettiği konuşmasında, "Ancak sizlerden her zaman Cumhurbaşkanımız için dualarınızı eksik etmemenizi rica ediyorum" şeklinde konuştu. Mustafa İsen, sanata ve özellikle bayanların sanata katılımı adına gösterdiği çabadan dolayı Hattat Hasan Çelebiye ve serginin gerçekleşmesine katkılarından dolayı Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı'ya Cumhurbaşkanlığı makamı adına teşekkürlerini ileterek konuşmasını tamamladı.

Yapılan konuşmaların ardından tek tek sahneye çağrılan 6 bayan hattat icazetlerini törenle aldılar. Daha sonra verilen kokteylin ardından sanatseverler sergiyi gezerek birbirinden kıymetli eserleri incelediler. Tamamı dua içerikli hatlardan oluşan eserler ülkemizin yanı sıra Japonya, Suriye, Mısır, İran ve Malezya başta olmak üzere çeşitli ülkelerden programa katılan sanatseverler tarafından hayranlıkla incelendi.

İBB Cemal Reşit Rey alt fuaye salonunda açılan sergi, 8 Eylül'e kadar sanatseverler tarafından gezilebilecek.

Güncelleme Tarihi: 02 Eylül 2012, 23:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER