Samsun'da "1919 metrelik bayrağın altında 20 bin kişi"

Samsun'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki amacıyla 1919 metre uzunluğundaki bayrak ile yapılan yürüyüşe 20 bin kişi katıldı.

Samsun'da  "1919 metrelik bayrağın altında 20 bin kişi"
Samsun'da  "1919 metrelik bayrağın altında 20 bin kişi"

Samsun'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki amacıyla 1919 metre uzunluğundaki bayrak ile yapılan yürüyüşe 20 bin kişi katıldı.

Samsun Valiliği tarafından düzenlenen "Demokrasi ve Bayrak Yürüyüşü"nde, 1919 metrelik Türk bayrağı Cumhuriyet Meydanında Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile izciler eşliğinde açıldı.
 
 
Yaklaşık 20 bin kişi dev bayrağın altında sloganlar atarak şehrin caddelerini dolaştı. Bayrak daha sonra açıldığı yerde tekrar toplanmaya başladı. FETÖ'nün darbe girişimine tepki amacıyla "Aynı Bayrak Altında" sloganıyla düzenlenen bayrak açma törenine AK Parti, CHP, MHP, Saadet Partisi, BBP de destek verdi.
 
Bakan Kılıç, burada yaptığı konuşmada, tüm siyasi partilerin temsilcilerinin bir arada olduğunu söyledi.

 
Samsunlulara teşekkür eden Bakan Kılıç, şöyle konuştu.
 
"Sayın Cumhurbaşkanımızın size selamları var. Sayın Başbakanımızın size selamları var. Tüm siyasi parti liderlerimizin size selamları var. Hepimiz bir arada olarak, bir olarak, tek yürek olarak buradayız ve burada olmaya devam edeceğiz. Ta ki, biz bu ülkede, bu cennet vatanda, bir arada beraber geleceğe yürüyüşümüzden tek bir şüphemiz kalmayıncaya kadar. Sayın Cumhurbaşkanımız, 'meydanları tamam boşaltın' dediği zaman boşaltacağız, ama o saate kadar meydanlardayız. Fakat inanıyorum ki, Samsun bu tablosuyla örnek olmak özelliğini ve ilklerin şehri olma özelliğini ortaya koydu. 20 bine yakın Samsunlu hemşehrim bizimle beraberdi. Hepinize teşekkür ediyorum. Tüm siyasi parti temsilcilerine teşekkür ediyorum."


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER