ASILSIZ HABER'E DAVA AÇILDI

Yalova ZEMZEM OTEL ile ilgili yapılan haberin perde arkasından rant çıktı

ASILSIZ HABER'E DAVA AÇILDI

  ASILSIZ HABER'E DAVA AÇILDI 


Yalova ZEMZEM OTEL ile ilgili yapılan haberin perde arkasından rant çıktı....
 
Bir süre önce Hürriyet Gazetesi'nde yer alan “Ayşe Teyze’nin evini Zemzem Otel yuttu” haberinin geri planında Ayşe Teyze’nin çocuklarının, 51.450 TL değer biçilen 43 metrekarelik arsa için 
200 bin TL istedikleri ortaya çıktı.


Muhabir Gülden Aydın’ı aradık ve "İsttanbul  Yapı olarak bizim de görüşlerimize yer verebilirdiniz" dedik. Ancak "Haber doğru. Orada bir dağ kanunu orman kanunu uyguladınız" diyerek ağır ithamlarda bulundu.  "Halen Yargıtay'da olan dava konusu bir olay  nasıl orman kanunu oluyor" dememiz üzerine de "İyi yaptım" cevabı aldık. 


İstanbul Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Nurettin Ersoy yapılan haberin ajitasyona dayalı, tek taraflı bir haber olduğunu dile getirdi. 


Muhabir kandırılmış


Ersoy, medyanın amiral gemisi olarak adlandırılan Hürriyet Gazetesi gibi bir gazetenin bu hataya düşmemesi gerektiği sitemini yaparak, “Önce anlam veremedik ancak haberi okuduğumuzda yazan muhabir Gülden Aydın hanımın da Ayşe Hanımın oğulları tarafından kandırıldığını anladık” 
dedi. Otel inşaatını devraldıklarını anlatan Nurettin Ersoy, inşaatın tamamlanmasının da dava  nedeniyle ertelendiğini söyledi.  Otel inşaatının 4 dönüm arazi içerisinde 60 hisseli olduğunu ve hisseleri alarak otel inşaatını genişlettiklerini belirten Ersoy şöyle devam etti:


“Gerçek anlamda bakıldığında burada mağdur olan İsttanbul Yapı’dır. Söz konusu ev normal şartlarda inşaatın bulunduğu arsaya 5 metre olarak taşmış durumdadır. Yani evin 5 metrelik 
kısmı otel inşaatının bulunduğu arsaya yapılmış.  Otel inşaatının genişletilmesi sırasında bu ev tehlike arz edince çalışmaları durdurduk. Biz de evin sahipleri ile görüşmelere başladık. Ev 43 metrekare alan üzerine inşa edilmiş. 5 metrelik bölümü otel inşaatının bulunduğu arsada.  Yaklaşık 40  yıllık yığma tabir edilen bir şekilde inşa edilmiş. Tapu bedeli 8 bin lira, istenen 200 bin TL, Ayşe Teyze’nin oğullarına, 'biz bu evi yıkalım 2 katlı daha kullanışlı bir ev yapalım' dedik. Kabul ettiler. Biz Ayşe Teyze adına bir ev bile  kiraladık. Ancak birkaç gün sonra çocukları vazgeçti. İş çıkmaza girdi. Dolayısı ile inşaatımızı yapamaz olduk. Bir yıl geciktik. Kaymakamlık,  


belediye ve AKUT’a da müracaat ettik. Bu merciler yaptıkları inceleme sonucunda evin durumu  tehlike arz ettigi için rapor tutuldu.  Belediye görevlileri tutanakla eşyaları boşalttılar haberde yazıldıgı gibi temel çukuruna bir eşya atılmadı.
şiddetli yağışlardan dolayı evin bir bölümünde kayma  oldu. Kendileri evin tapu değeri olan 8 bin TLiken 10 bin tl  üzerinden dava açıtılar.. Mahkeme bilirkişi tayin etti. Bilirkişi evin değerini 51.450 TL olarak belirledi. Biz de belirlenen değerin yüksek olduğunu bildirerek dava açtık. Bu arada aile sözlü  olarak 200 bin TL talep etti. Mahkeme haksız zenginleşme talebi olduğu gerekçesiyle dosyayı  Yargıtay'a gönderdi. Şu an dava devam ediyor.  Burada Ayşe Teyze’nin çocuklarının durumu  rant’a  çevirme arzuları olduğu gün gibi ortada. Keşke bu gazete bu haberi yaparken bizide arayıp görüş alsa idi , kendisi de kullanılmış olmazdı” dedi.


Çarpıtılmış haber 
Zemzem Otel Projesi'nin 30 milyon TL'lik bir yatırım olduğunu ifade eden Nurettin Ersoy, “ Biz başta anlaşma yoluna gittik ve anlaştık. Ancak sonra ne olduysa çocukları vazgeçtiler ve biz orada bir yıl süresince bir çivi bile çakamadık. Çocukların rant kavgası yüzünden bizimle birlikte çalışanlar dahil onlarca kişi mağdur oldu. Üzerine böyle asılsız bir haber çıkınca rahatsız olduk. Çünkü İsttanbul Yapı köklü, ilkeli ve saygınlığı olan bir firmadır. Bu  nedenle biz de hakkımızda yapılan bu çarpıtılmış haber nedeniyle hukuki yola başvurduk. Bu haberde ayrıca  tapunun yüzde 40’nın bir belediye başkan yardımcısına ait olduğu söylenmiştir ki bu tamamen asılsızdır. Tapu tamamen İsttanbul Yapı’ya aittir” dedi.

Haber/Turan Arslanoğlu


Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2016, 19:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER