26 hırsızlığa karışan iki kişi yakalandı

Ankara'da 26 hırsızlık olayına karıştıkları iddia edilen 2 kişi yakalandı.

26 hırsızlığa karışan iki kişi yakalandı

İl Jandarma Komutanlığından yapılan açıklamaya göre, Çubuk ilçesi Yukarıçavundur Mahallesi'nde bulunan GSM operatörlerine ait baz istasyonlarında acil durum alarmı çaldığının bildirilmesi üzerine harekete geçen jandarma ekipleri, bölgeden ilçe merkezine seyir halinde bulunan ve ''dur'' ihtarına uymayan bir aracı takibe aldı.

Kaza yapma pahasına ekiplerden kaçtığı belirtilen şüphelilerin, Tahtayazı Mahallesi girişinde durdurulduğu, araçta bulunanlardan Ö.A. ve S.Y. yakalanırken, S.C. ve İ.Y'nin ise araçtan atlayarak kaçtıkları belirtildi.

Araçta yapılan aramada, Çubuk ilçesi Yukarıçavundur Mahallesi'nde bulunan GSM operatörlerine ait baz istasyonundan çalınan 16 adet akü, 1 adet kablo kesme makası, 2 levye ve 1 kuru sıkı tabanca ele geçirildi.

Gözaltına alınan Ö.A. ve S.Y'nin jandarmaya verdikleri ifadelerinde, ev ve iş yerleri ile GSM operatörlerinden 26 ayrı hırsızlık olayına karıştıkları, bu hırsızlık olaylarında 120 akü, 3 matkap, 2 spiral makinesi, 4 su motoru, 6 elektrik trafosu, 2 jeneratör ve 2 çapa makinesini satarak paraları aralarında paylaştıklarını itiraf ettiği belirtildi.

Sorgusu tamamlanan zanlılar, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER