Burak Yılmaz'la Bu Trabzon Yılmaz 3-1

Maçın başında Karabük'ün 2 topu direkten dönerken, aynı kaderi Volkan Şen'le Trabzon da yaşadı. Burak'la öne geçen ev sahibi, Cernat'ın golünden sonra 'yine mi puan kaybı' endişesine kapıldı

Burak Yılmaz'la Bu Trabzon Yılmaz 3-1
BURAK YILMAZ FARK YARATTI

DAKİKA 3 KARABÜK, Avni Aker'de yürekleri ağza getirdi. Eski F.Bahçeli İlhan Parlak sağdan ceza sahasına ortaladı. Cernat ceza sahası sağ çaprazında gelişine vurdu. Tolga parmaklarının ucuyla dokundu; top direğe çarpıp oyun alanına geri döndü.
DAKİKA 26 TRABZON Karabük'ün de yardımıyla ilk tehlikesinde golü buldu. Karabük savunmadan çıkarken sağ tarafta Erdem atılan pası kontrol edemedi. Araya giren Alanzinho, soldan ceza sahasına girerken topu Burak'ın önüne yuvarladı. O da penaltı noktasında bekletmeden güzel vurdu.
DAKİKA 30 BU sefer Volkan direğe takıldı. Soldan çalımlarla ceza sahasına giren Volkan Şen, kaleci Tomiç'le karşı karşıya kaldığında çaprazdan sert vurdu; üst direğe çarpan top tekrar oyun alanına geri döndü.
DAKİKA 35 TRABZON, ilginç bir gol yedi. Celustka kendi yarı alanında topu kontrol etmek isterken meşin yuvarlak adeta canlandı... Ayağına çarpan top havalandı; istemeden eline çarptı. Serbest vuruşta Karabük'te duran topların usta ismi Cernat, 30 metreden füzesini yolladı.
DAKİKA 45 KARABÜK devreye şok golle girecekti. Giray'ın yaptığı hata sonrası Shelton, kaleci Tolga ile karşı karşıya kaldı. Topu sağa çekerek Tolga çeldi, tekrar topu tutan Shelton'ın boş kaleye  vuruşu yandan auta gitti.
DAKİKA 51 TRABZON ikinci yarıya golle başladı. Zokora orta sahadan, sağdan kaçan Volkan'a güzel bir pas attı. Ceza sahasına giren Volkan, yanında bomboş koşu yapan Burak'ı gördü. Burak da rahat bir vuruşla ikinci golünü filelere gönderdi.
DAKİKA 74 TRABZON'da Burak şov devam ediyor. Karabük savunmasını çizgide yakalayan Serkan, kendi yarı alanından koşu yapan Burak'a güzel bir pas attı. Topla depara kalkan Burak Yılmaz, Tomiç'le karşıya karşıya kaldı; hat-trick yaptı.

Beraberlik yeter
Karabük maçının ardından, salı günkü Lille karşılaşmasının hazırlıklarına başlayacak olan Trabzonspor'da sistem yine değişecek. Çünkü cezalı olan Burak Yılmaz oynayamıyor, Adrian ise takımdaki yerini alabilecek. Cezalı olan Şenol Güneş de yine kulübeden değil, tribünden takımını idare edecek.
SAKAT olduğu için dün tribünden maçı izleyen Colman'ın ise takımdaki yerini alması bekleniyor. Teknik Direktör Şenol Güneş, saha zemininin bozuk olmasından endişeli. Bu yüzden Lille karşısında işlerinin daha da zorlaşacağını düşünüyor. Güneş, 'Lille karşısında beraberlik de bize avantaj getirir. Ama kazanmamız halinde gruptan çıkmak için büyük avantaj sağlarız. Sabırlı olmalıyız. Fizik olarak da psikolojik olarak da hazır olmalıyız. Bozuk zeminde çok iyi bir takıma karşı oynayacağız' dedi.
MORALLİ ÇIKACAĞIZ
DÜNKÜ maçta Trabzonspor'un gollerine imza koyan Burak Yılmaz da arkadaşlarını yalnız bırakacağı için üzgün olduğunu söyledi. Burak, 'Avrupa'da oynamamak beni çok üzüyor. Takımla orada olmayı hak ettiğimi düşünüyorum. Lille maçına moralle çıkacağız. İnşallah kazanırız. Ama en azından beraberlik almalıyız' diye konuştu.

Trabzon'da Gol 'ŞEN'liği!
Trabzonspor'un Kardemir Karabükspor karşısındaki galibiyete damgasını vuran, Burak Yılmaz-Volkan Şen ikilisi, 'Trabzonspor Umut Bulut'u arar mı?' sorusunun da cevabını verdi. İlk maçlarında bocalayan Volkan dün ikinci golün asistini yaparken, çalışkanlığıyla da göz doldurdu. Savunmaya yardıma bile gelen Volkan 11 deparla, 10 depar atan Burak'ı da solladı.
TAKIMIN 5 GOLÜNÜ DE O ATTI
BURAK Yılmaz ise Trabzonspor formasıyla ilk kez hat-trick yaparken, futbol yaşamında 2007-2008 sezonunda Manisa formasıyla, Denizli'ye 3 gol atmıştı. Burak cezalı olduğu maçlar hariç dün üst üste 6. lig maçında da gol atma başarısı gösterdi. Süper Lig'de 4 haftada 3 maç oynayıp 5 gol atan Burak, krallık yarışında da ilk sırada. Burak ligde atılan bütün gollerde Burak'ın imzası var. Burak ilk 20 dakikada 6 kez ofsayta düşerken, Karadeniz ekibi maç boyunca 12 kez aynı şanssızlığı yaşadı.

Attırmak daha güzel
Volkan Şen karşılaşma sonrası, 'Herkes hocanın verdiği görevi yerine getirdi. Güzel bir oyunla galip geldik. Kazanmaya çok ihtiyacımız vardı. Bu galibiyet bize gelecek için umut ve moral verdi Asist yaptığım pozisyonda daha uygun olabilirim ama ben pas vermek istedim. Burak da güzel bir vuruşla hakkını verdi' şeklinde konuştu.

Krallık da güzel olur
BURAK ise, 'Gereksiz ceza aldım. Refleksle olmuştu. Avrupa'da oynamıyorum bari ligde takımıma katkı yapayım. Bir şanssızlık vardı, kazanmak önemliydi. Bugün taraftarımız bize çok yardımcı ve destek oluyor. İnşallah böyle devam eder. Gol atma isteğiyle biraz hızlı çıkıyor olabilirim o yüzden ofsayt oluyor, hatalı olabilirim' dedi.
Gol krallığında gözü olmadığını da belirten Burak, 'Elimden geldiği kadar gol atmaya çalışıyorum. Sahada var olup mücadele ederek, gol attırarak da takıma katkı sağlamak istiyorum. -Gol kralı olursam da güzel olur' ifadesini kullandı. (AKŞAM)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER