Burak Halil İşbirliği Galibiyeti Getirdi

Sezonu Manisa'da puan kaybıyla açan Trabzonspor, hesabı Avni Aker'de kapattı.

Burak Halil İşbirliği Galibiyeti Getirdi
Halil Altıntop ile öne geçen Fırtına’ya yanıt Isaac’ten geldi ama son sözü her zaman olduğu gibi yine Burak Yılmaz söyledi. 17. golünü atan yıldız, bir kez daha Bordo-Mavililer’in gecesini renklendirdi.

Burak ve Murat

Dengesi olmayan, anlık patlamaların sonuç oluşumunu sağladığı bir maçtı... Adeta anlaşmış da, “5 dakika siz, 5 dakika biz oynayalım, kim atabilirse...” demiş gibiydi Trabzonspor ve Manisa. İlk düdükten hemen sonra Burak’ın ‘asist aşkı’ savunmaya takılırken, ardından Manisa’da aynı işleri Isaac yapınca skor dengesinin bozulması ileri dakikalara kaldı. Trabzon’da günün çıldırtanı durumundaki Volkan, tribündeki Olcan’dan mı strese girdi, yoksa kulübede dün rakibi olmadığını düşündüğü için mi bu kadar umursamazdı bilinmez, kalitesinin çok uzağında işler yaptı. Adrian ve Burak’ın ilk yarının ortalarında getirdiği 2 topta ortaya koyduğu görüntü, belki ilk yarı sonunda
oyundan alınmasına bile yetecek türdendi. İlk asist denemesinde savunmaya takılan Burak, devre bitimine 5 dakika kala son çizgiye inerek Halil’e net bir pas çıkardı ve defans müdahalesinden uzak bu oyuncunun plasesi Fırtına’yı rahatlattı: 1-0. Tek golün yetmeyeceğini bilen Trabzon ikinci bölüme hızlı girdi. Volkan’ın kredisini yükselttiği bir atakta, şık pasla buluşan Burak’ın ‘kaliteli burunu’ 90’a gitmek üzereyken kaleci tarafından kornere çelindi. O kornerde de Trabzon bir tehlike yarattı ve Celustka’nın şutu direkten geri dönerek Avni Aker’i ayağa kaldırdı. Manisa’da gecenin hareketi, teknik direktör Kemal Özdeş’in Murat Erdoğan’ı oyuna almasıydı. Ligin ilk yarısında da hatırı sayılır işler yapan deneyimli oyuncu, resmen terazinin dengesini bozdu. Dakikalar 64’ü gösterirken Simpson’a nefis bir pas çıkardı, o da aynı güzellikte Isaac’e... Ve Trabzon’un belalısı, topu boş kaleye yuvarladı: 1-1.

Tolga yine ipten aldı

Golden iki dakika sonra Murat bir kez daha sahne aldı. Ancak Isaac bu kez kale boş olmadığı için Tolga’ya takıldı. Tarzan’ın şefi Murat son jestini Simpson’a yaptı! O da karşı karşıya kaldı ama Tolga bu kez daha kritik bir hamleyle takımını canlandırdı. Şenol hocanın ‘cezan doldu’ diyerek oyuna kurtarıcı sıfatıyla soktuğu Colman da Trabzon adına dengeyi yerine getirdi. En can alıcı dakikada kendi yarı sahasından Burak’ın koşu yoluna attı... Burak da Isaac ve Simpson’ın yapamadığını yaptı, Hüseyin’in önünden topu çaldı, sürdü, şık bir vuruşla işi bitirdi. Zaten gecenin özeti de buydu. Murat ile Burak aynı takımda olsa dün gece o takım tarihi farkı bulurdu!

Fanatik

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER