TÜRK DÜNYASI KONYA’DA BULUŞTU

“8.Bin Nefes Bir Ses Uluslararası Türkçe Tiyatro Yapan Ülkeler Festivali Başladı”

TÜRK DÜNYASI KONYA’DA BULUŞTU
TÜRK DÜNYASI KONYA’DA BULUŞTU

“8.Bin Nefes Bir Ses Uluslararası Türkçe Tiyatro Yapan Ülkeler Festivali Başladı”

Devlet Tiyatroları’nın Türki Cumhuriyetlere yönelik düzenlediği ‘Bin Nefes Bir Ses Uluslararası Türkçe Tiyatro Yapan Ülkeler Festivali’Konya’da kortej yürüyüşüyle başladı.

Konya Devlet Tiyatrosu ev sahipliğinde düzenlenen festivalin açılışına çok sayıda yerli ve yabancı tiyatro oyuncusu katılırken vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi.

Konya Devlet Tiyatrosunda başlayan ve Konya Valiliğinde son bulan kortej yürüyüşüne Türkiye, KKTC, Kazakistan, Dağıstan, Başkurdistan, Azerbaycan, Kosova, Hakasya ve Türkmenistan’ın tiyatro ekipleri katıldı.Topluluğu Konya Valisi Muammer Erol Karşıladı.

Devlet Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Necat Birecik,Türk dünyasının Konya’da olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Türkçe konuşanlarla bir festival havasında sanat yaparak, Türk dünyasını Konya’da buluşturmak konusunda bizim nitelikli çabamız var. Sayın Valimize de katkıları için huzurlarınızda bir kez daha Devlet Tiyatroları adına çok teşekkür ediyorum” dedi.

Birecik ayrıca, sekiz tane festival yaptıklarını belirterek, “bir tane festivalimizde biz kortejimizle valiliğe kadar geliyoruz ve sayın valimiz de aşağıya iniyor, korteji selamlıyor. Bu, devletin çağdaş, uygar, komplekssiz yüzünün bir göstergesidir” şeklinde konuştu.

Konya Valisi Muammer Erol ise, Necat Birecik’in bu bayrağı devraldığı günden itibaren Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü görevi nasıl yapılır konusunda hepimizin beklentilerini karşılayacak, gönüllerimizi hoş edecek güzel işlere imza attığını ifade ederek şöyle konuştu:

“Konya’nın kültür dünyasına katkıları, Hz. Mevlana’nın gel çağrısının da bu alana bir yansıması.Türkçe Konuşan Ülkelerin Tiyatro Festivali ile yine güzellikler üreyeceğine ve gönüllerin sevgiyi paylaşarak üreteceğine inandığımız ortamlar gelişecektir diye düşünüyorum.Buna vesile olan başta Sayın Genel Müdürümüz Necat Birecik’e,Konya Devlet Tiyatrosu Müdürü Alpay Aksum’a ve emeği geçen herkese teşekkürü bir borç biliyorum.”

Festival, akşam gerçekleştirilecek açılış töreninin ardından Bursa Devlet Tiyatrosu yapımı ‘Kanlı Nigar’ adlı oyunla devam edecek.

Güncelleme Tarihi: 20 Nisan 2015, 15:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER