Youtube’dan Nasıl Para Kazanılır ? Para Kazanmanın Yolları

Youtube üzerinden para kazanmak oldukça zordu. Şimdi ise size anlatacağım video ile Youtube üzerinden para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Youtube’dan Nasıl Para Kazanılır ? Para Kazanmanın Yolları
Youtube’dan Nasıl Para Kazanılır ? Para Kazanmanın Yolları

Uzun zamandır yurt dışında Youtube üzerinden para kazanan binler kişi olmasına karşın Türkiye’de Youtube üzerinden para kazanmak oldukça zordu. Şimdi ise size anlatacağım video ile Youtube üzerinden para kazanmaya başlayabilirsiniz.

 Ama bundan önce söylemem gereken bir nokta var. Eğer Adsense hesabınız yoksa para kazanamazsınız. Bunun içinde youtube üzerinden adsense başvurusu yapabilirsiniz. Onaylama süreci nasıl olur o kısmı bilmiyorum ama hali hazırda bir hesabınız varsa yapacağınız işlemler oldukça basit duruma geldi. Özellikle Youtube’nin Türkçe olması ile bu kolaylık daha da arttı.

Sıkça Sorulan Sorular


Türkiye’de Youtube üzerinden para kazanmak legal mi ?

Ne yazık ki legal olmasa da youtube kanalınızı ABD’ye ayarladığınızda kazanmaya başlayabilirsiniz.

Youtube’den para kazanmak şimdilik legal değilse nasıl paramızı verecek ?

Aslında Türk yayıncılar öncedende bu sistemi kullanara para kazanabiliyordu ancak çok kişi bilmiyordu. Bende uzun süre bekledim youtube üzerinden para kazananlar parasını alabildi mi onun sonuçlanmasını bekledim ve bir çok arkadaşımız para kazandığını gördükten sonra bende sizlerle paylaşıyorum.

Youtube – Adsense Türkiye’de ne zaman açılacak ?

Adsense tarafından verilen bilgilere göre yakın zamanda bu kısım açılacak. Ancak ne zaman açılır bu konu hakkında bilgi sahibi değilim.

Youtube videolarından para kazanırken Adsense hesabımın banlanma riskim olur mu ?

Adsense hala Türkiye’de aktif olmadığı için banlanma riskiniz tabiki var. Ancak telif haklarına uyduğunuz süre banlanma riskiniz az.

Youtube’dan telif hakkı limitimi doldurdum hesabım banlanır mı ?

Genelde bu durumlarda youtube kanalınız kapatılmaktadır. Ancak bazı durumlarda Adsense hesabının banlandığını da duydum. Bu sebeblerin başında tıklamaya teşvik etme geliyor.

Hangi videoları yüklersem banlanırım ?

Aslında bir çok videonun telif hakları mevcut. Bunların başında muyap müzik hakları, diziler, maçlar, dizi capsleri, logosu bulunan videolar banlanma riskinizi arttırır.

Peki ne tür videolar yüklemeliyim ?

Açıkçası bu konuda bir çok söylenti mevcut ama benim önerim kendi hazırladığınız videoları paylaşmanız.

Güncelleme Tarihi: 19 Şubat 2016, 11:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER