Youtube Türkçe

Youtube sadece Türkçe olmadı, Türkiye için bakın neler geldi? Youtube'un aldığı bu karar türk kullanıcılarını sevindirecek!

Youtube Türkçe

Bildiğiniz üzere geçtiğimiz günlerde Youtube'un tamamen Türkçe yapıya geçtiğini bu haberimizde sizlerle paylaşmıştık. Fakat üzerinden belli saatlerde geçtikten sonra Youtube'un sadece Türkçe olmadığı, farklı şeylerin de Türkiye'ye geldiği öğrenildi.

Bakanımız  Binali Yıldırım, Reuters'a verdiği demeçte Youtube ile uzun süredir aramızda olan vergi ödenmemesi kaçırılması durumunun nihayet çözüldüğünü, "com.tr" gibi bir domain uzantısıyla yeni yayın hayatına devam edeceği ve verginin de eksiksiz bir şekilde verileceğini söyleyerek müjdeli haberi vermiş oldu.


Türkiye'nin Youtube dolayısıyla Google ile yıllardır yaşadığı bu sorun nihayet çözülüyor gibi. Youtube'un, Türkiye üzerinden kazandığı para vergiye tabi tutulabilecek.

Biz ve kullanıcılarımız için en önemlisi de 3 senedir belli aralıklarla yaşadığımız "erişim engellenmesi" gibi durumların nihayet bir daha yaşanmayacağı, bu tarz girişimlere gerek kalınmayacağı ortaya çıktı. Artık bir erişim yasağı olacaksa bu sadece video için olacak.

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2012, 13:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER