Trafik Çilesi Başladı

Tatilciler dikkat! Ramazan Bayramı tatilinden dönenler, TEM otoyolunun Bolu Dağı kesimi Ankara-İstanbul yönünde araç yoğunluğu oluşturmaya başladı

Trafik Çilesi Başladı
9 günlük Ramazan Bayramı tatiline çıkanlar tatilciler, dönüş yolculuğuna başladı. Tatilciler özellikle TEM otoyolunun Bolu Dağı kesimi Ankara-İstanbul yönünde araç yoğunluğuna neden oldu.

TEM Otoyolu ile D-113 ve D-100 karayollarının Kocaeli mevkiinde büyük yoğunluk oluşmaya başladı. Otoyolda trafik polisleri, sürücüleri her 30 kilometrede işaretler ve megafonlarla dikkatli araç kullanmaları konusunda uyarıyor. Trafik ekipleri yoğun bir şekilde çalışırken, yoğunluk sebebiyle araçların hızı 10-20 kilometrenin altına düşüyor.

TEM otoyolunun Ankara-İstanbul yönündeki araç yoğunluğunun akşam saatlerinde ve yarın gün boyunca yaşanacağı belirtildi.

Bolu Emniyet Müdür Yardımcısı Orhan Başaran, AA muhabirine, bayram tatili dönüş trafiğinin başladığını ifade ederek, ''Asıl trafik yoğunluğunun pazar günü olacağını öngörüyoruz. Bu nedenle güzergahlarımızda gerekli trafik tedbirleri yoğun olarak alındı. Büro hizmetlerinde görevlendirilen takviye personel ile karayollarımızda her 30 kilometreye bir ekip düşecek şekilde gerekli trafik tedbirlerimizi aldık'' dedi.

Başaran, tatili memleketlerinde geçiren vatandaşların dönüşlerinde araçlarına aşırı yük alabildiklerini ifade ederek, ''Aşırı yüklemenin sonucunda da karayollarında seyrederken sürücüler direksiyon hakimiyetlerini kaybederek üzücü trafik kazalarına neden olmaktadır. Teknik durumlarına, donanımlarına göre araçlarına yük alsınlar. Araçların hızlarını da yüke, teknik donanıma, hava ve yol durumuna göre ayarlamaları gerekiyor'' diye konuştu.

Orhan Başaran, kazaların etkenlerinden olan aşırı hıza yönelik tedbir aldıklarına de değinerek, bu kapsamda TEM otoyolunda her 30 kilometrede bir radar ekibi görevlendirdiklerini kaydetti.
Ataşehir'de Hastahane ve Tıp Merkezleri

Sigorta hasar sorgulama

Ataşehir Firma Rehberi

Ataşehir'de Hastahaneler Tıp Merkezleri

Atasehirliyiz.net

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER