Tereciye tere satacaklar Kiribati’ye ulaşan Vestel Japonlara TV üretecek

Tereciye tere satacaklar Kiribati’ye ulaşan Vestel Japonlara TV üretecek

Tereciye tere satacaklar Kiribati’ye ulaşan Vestel Japonlara TV üretecek
Tereciye tere satacaklar
Kiribati’ye ulaşan Vestel Japonlara TV üretecek

Almanya’nın Berlin kentinde kapılarını açan Uluslararası Tüketici Elektroniği Fuarı'nda (IFA) 530 modeli ile yer alan Vestel, bu yıl sonunda ihracat rakamını 2.4 milyar dolara çıkarıp, Japonlara da TV üreteceğini duyurdu. 8 Eylül'e kadar sürecek olan fuarda 2 bin 600 metrekarelik standıyla yer alan Vestel'in Dış Ticaret Başkanı Turan Erdoğan, 2010 yılının ilk yarısında 974 milyon dolarlık ihracatla bir önceki yıla göre yüzde 22’lik artış kaydettiklerini belirterek, yıl sonunda 2.4 milyar dolarlık ihracat hedeflediklerini söyledi. Ana pazarları olan Avrupa’nın yanı sıra Rusya, Ortadoğu, Afrika ve Hindistan’da hızlı büyüdüklerini belirten Erdoğan, "En hızlı gelişen pazarlarımızdan Kuzey Afrika’da satışlarımızı üçe katladık. Angola, Kongo, Benin, Fildişi Kıyısı ve Tanzanya’ya ilk defa LCD TV ihracatı yaptık. 2010’un ikinci yarısında Nijerya, Etiyopya, Sudan ve Uganda gibi yeni pazarlarda LCD TV satışına başlamayı planlıyoruz” dedi. 23 yıldır katıldıkları IFA'da şu ana kadar JVC, Hitachi, Sharp gibi firmalarla ilk anlaşmaları yaptıklarını aktaran Erdoğan, "Bu yıl da iki büyük iş anlaşması yapacağız" dedi.

RUSYA'DA TV ÜRETİMİ BAŞLADI
Bu yıl Nepal, Büyük Okyanus'taki ada ülkesi Kiribati gibi ülkelere de ilk kez ihracat yaptıklarını ve dünyada ihracat yapmadıkları iki ülke kaldığını aktararak, “İhracatımızın yüzde 80’ini Avrupa'ya yapıyoruz. Pazar payımız yüzde 15. Ancak Avrupa dışında ihracat yapmadığımız ülke kalmasın diye uğraşıyoruz. Angola, Kongo, Tanzanya’ya ilk kez LCD TV satışı yaptık” diye konuştu. Rusya’daki fabrikalarında TV üretimine başladıklarını söyleyen Erdoğan, şöyle konuştu: “Rusya’daki yıllık 1 milyon üretim kapasitesiyle Japon markalarına da LCD satacağız. Rusya’nın yanı sıra Ukrayna, Beyaz Rusya, Baltık Cumhuriyetleri ve Türki Cumhuriyetler’e de satış yapmayı planlıyoruz. Bu yılın sonuna kadar iki önemli Japon markasına da üretim yapmaya başlayacağız.”

ÇOCUKLARA ÖZEL KUMANDA
Vestel, aralarında OLED TV, Music-On Demand TV, DLNA TV ve Vestel Portal’ın bulunduğu 530 yeni modeli sergiledi. Vestel'in LCD televizyonlara entegre ettiği internet altyapısı sayesinde video ve resim paylaşım sitelerine standart TV kumandası ile erişmek mümkün. İnteraktivite sağlanan yeni TV’lerde ayrıca çocuklar ve yetişkinler için özel olarak geliştirilen kumandalar da bulunuyor. Vestel'in akıllı kumandaları, çocuklar için zararlı olabilecek içeriklere erişimi engelleyebiliyor.

GAZETE HABERTÜRK - NECDET ÇALIŞKAN

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER