T-MAX bir sonrası uçan daire! ABD Askerleri İçin İcat Etti!

Size Honeywell T-Hawk mikro hava aracını tanıtmayı unutmuşuz. “Geleceğin savaş aracı programının” bir parçası olarak ABD Ordusu için, Honeywell Aerospace tarafından geliştirildi

T-MAX bir sonrası uçan daire! ABD Askerleri İçin İcat Etti!
T-Hawk savaş alanında takım-bölük düzeyinde gereksinimleri karşılamak için tasarlandı. Halen ABD Deniz Kuvvetleri istihkam birliklerinde  hizmet veriyor.

T-Hawk MAV, özellikle ABD askerlerinin baş belası, yol kenarına yerleştirilen bombalar için havadan arama  yapar. Birliklerin geçeceği yolları tarayarak konvoylara güvenli koruma sağlar. Bu mikro uçak, Irak ve Afganistan’daki savaşlarda yaygın olarak kullanıldı ve oldukça başarılı oldu.

T-Hawk geliştirme programı, Savunma ve İleri Araştırma Projeleri Ajansı (DARPA) tarafından 2003 yılında başlatıldı.

Honeywell RQ-16 T-Hawk MAV sistemi,  iki T-Hawk hava aracı, bir yer kontrol istasyonu ve ilgili destek ekipmanlarından oluşuyor. Araç yaklaşık on dakika içinde çalışır hale geliyor. Ayni zamanda sırtta taşınabilen kolay bir sistem. Araç, dikey kalkış ve iniş (VTOL) yapabiliyor.

Her türlü hava koşullarında gündüz / gece operasyonları için tasarlanmış ve istihbarat, gözetleme ve keşif (ISR) misyonlarını destekliyor.

T-Hawk araç içinde ve bir kişi tarafından kontrol edilebilir. Navigasyon SAASM GPS, IMU basınç altimetre ve manyetometre tarafından desteklenmekte. Iletişim aralığı 04-50 kilometredir. Elektro-optik (EO) renkli video kamera ve kızılötesi (IR) gece kameralar gibi farklı sensörleri, taşıyabilir. Sensör paketi modülerdir ve ihtiyaca göre değiştirilebiliyor.

T-Hawk bir 3W-56 56cc Boxer çift pistonlu, iki zamanlı benzin ile çalışan motora sahip. Her motor 4hp bir güç üretir. Üzerindeki kamera ve sensörlerle, 50 km içinde kontrol merkezine on line bilgi-istihbarat geçer.

Barış- kurtarma amaçlı da kullanılabiliyor. Nisan 2011 yılında, dört adet T-Hawk uçağı video gözetimi için Japonya’da Fukushima Daiichi nükleer santralinde görev aldı.

VİDEO İZLEMEK İÇİN TIKLA

Güncelleme Tarihi: 01 Ağustos 2012, 18:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER