Sony dünya genelinde 10 bin kişiyi işten çıkaracak

Nikkei'de çıkan habere göre, Japon elektronik devi Sony dünya çapında 10 bin kişiyi işten çıkaracak

Sony dünya genelinde 10 bin kişiyi işten çıkaracak
 Nikkei gazatesinin internet sayfasında çıkan habere göre, dördüncü yılda da zarar edeceği tahmininde bulunan Japon elektronik devi Sony Corp., işgücünün yüzde 6'sına denk gelen yaklaşık 10 bin kişiyi işten çıkaracak. 
Nikkei'de çıkan haberde, 5 bin kişilik istihdam kısıntısının, kimyasal ve küçük ve orta boy paneller ile ilgili işlerde yeniden organizasyona gidilmesinden kaynaklanacağı belirtildi. Tokyo merkezli şirketin sözcüsü George Boyd, konu hakkında yorumda bulunmadı. 

Görevi bu ay Howard Stringer'dan devralan 51 yaşındaki CEO Kazuo Hirai, tüketicilerin Samsung Electronics Co. ve Apple Inc. ürünklerine yönelmeleri ile birlikte, Sony'nin kötü gidişi tersine çevirmek için "acı verici" adımlar atacağını kaydetti. Sony, değer kazanan yen, geçen yıl Tayland'daki sel felaketi nedeniyle üretimdeki aksaklıklar ve Samsung ile gösterge panel ortaklığından çıkışın maliyetlerini işaret ederek, Şubat ayında yıllık zarar tahminini ikiye katlayarak 220 milyar yene (2.7 milyar dolar) çıkardı. 

Tokyo'da  Cosmo Securities Co. analistlerinden Mitsuo Shimizu, "İşten çıkarmalar Sony için geçici bir tedavi olur" dedi ve "Bu, TV işindeki hızlı gerileme gibi şirketin gerçek sorunlarının çözümüne yardımcı olmayacak" değerlendirmesinde bulundu.

Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2012, 11:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER