Pendikliler, yeni trenlere hayran kaldı

Pendikliler, yeni trenlere hayran kaldı

Pendikliler, yeni trenlere hayran kaldı
Pendikliler, yeni trenlere hayran kaldı

Sirkeci -Halkalı ve Gebze-Haydarpaşa arası banliyö hattında hizmete giren yeni trenler, gerek güvenlik sistemleri gerekse yolculuk konforunu artıracak donanımları ile Pendiklilerden tam not aldı.

60′lı yıllardan 2000′lerin başına kadar ihmal edilen demiryolları, son dönemde Ulaştırma Bakanlığı’nın çalışmaları ile AB standartlarına kavuşuyor. TCDD tarafından 1 Eylül’de hizmete giren E23000 Hyundai Rotem Tren setleri, yolculara yıllardır bindikleri eski trenlerin olumsuzluklarından konforlu bir yolculuğa çıkarıyor. Gerek teknik özellikleri gerekse dış görünümü ile dikkat çeken yeni trenlere vatandaşların ilgisi yoğun oluyor.

 Yeni trenlerin Pendik Tren İstasyonu’na yanaşması ve kapılarını açılmasıyla treni bekleyen vatandaşlar önce şaşırıyor sonra rahat bir yolculuk yapacakları için seviniyor. Yeni trenlerin teknik özellikleri ise şaşırtıyor. Trenler modern vagonlarında, 170 oturan, 574 ayakta ve 3 engelli yolcu sayısı ile toplam 747 kişilik taşıyabiliyor.

Azami 140 km hıza çıkabilen yeni tren setleri, ayrıca vagonlar arası geçiş, iklimlendirme sistemi, engelli bölümü, yolcu bilgilendirme panoları, yolcu anons sistemi, kumanda sistemi gibi birçok özelliği ile güveni ve konforu yolculara sunuyor. Emniyet sisteminin en üst düzeyde olduğu trende, treni kullanan makinistin ani bayılması veya ölmesi durumunda treni durduran bir totman cihazı (Otomatik kontrol sistemi) ve makinistin sinyalizasyona uymadığı zaman devreye giren ATS sistemi de mevcut. Belli noktalara takılan 14 adet kamera sayesinde trenler, hem içeriden hem de dışarıdan kapalı devre televizyon sistemi ile izleniyor.

Kaynak: Zaman

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER