OKSİJEN’E BEETECH 2015’TE 4 ÖDÜL BİRDEN

VODAFONE’UN İNOVASYON ŞİRKETİ OKSİJEN, İTÜ ARI TEKNOKENT’TE EN ÇOK ÖDÜL ALAN FİRMA OLDU

OKSİJEN’E BEETECH 2015’TE 4 ÖDÜL BİRDEN
 OKSİJEN’E BEETECH 2015’TE 4 ÖDÜL BİRDEN

VODAFONE’UN İNOVASYON ŞİRKETİ OKSİJENİTÜ ARI TEKNOKENT’TE EN ÇOK ÖDÜL ALAN FİRMA OLDU


Vodafone Türkiye’nin global inovasyon şirketi OKSİJEN, Türkiye'nin öncü teknoparklarından İTÜ ARI Teknokent tarafından düzenlenen BEETECH 2015 Ödülleri’nde 4 birincilik ödülü birden aldı. “Büyük Ölçekli Firmalar Ar-Ge Gelirleri”, “Büyük Ölçekli Firmalar Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları”, “Tüm Firmalar Ar-Ge Gelirleri” ve “Tüm Firmalar Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları” kategorilerinde büyük ödülün sahibi olan OKSİJEN, İTÜ ARI Teknokent firmaları içinde ana ödül kategorilerinde en fazla ödül alan firma oldu.

7 Nisan 2016 – Türkiye'nin Dijital Dönüşümü’ne liderlik etme vizyonuyla faaliyet gösterenVodafone’un global inovasyon şirketi OKSİJEN, Türkiye'nin öncü teknoparklarından İTÜ ARI Teknokent tarafından düzenlenen BEETECH 2015 Ödülleri’nde 4 birincilik ödülü birden aldı. “Büyük Ölçekli Firmalar Ar-Ge Gelirleri”, “Büyük Ölçekli Firmalar Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları”, “Tüm Firmalar Ar-Ge Gelirleri” ve “Tüm Firmalar Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları” kategorilerinde büyük ödülün sahibi olan OKSİJEN, İTÜ ARI Teknokent firmaları içinde ana ödül kategorilerinde en fazla ödül alan firma oldu.

Çırağan Palace Kempinski’de düzenlenen törende OKSİJEN’in ödüllerini Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik ile İTÜ ARI Teknokent Yönetim Kurulu Üyesi Serhat Özeren’in elinden alan OKSİJEN Genel Müdürü Murat Ekşioğlu, şunları söyledi:

“OKSİJEN olarak, Vodafone Türkiye çatısı altında global inovasyon merkezi olarak faaliyet gösteriyoruz. Bu sayede, 30'u aşkın ülkedeki 400 milyonun üzerinde abone için teknoloji üretiyoruz. Türkiye'de ürettiğimiz teknoloji çözümlerini, Vodafone'un faaliyet gösterdiği tüm ülkelere ihraç ediyoruz. Bu teknolojileri üretirken gücümüzü yenilikçilikten ve global birikimimizden alıyoruz. Dünyada teknolojinin gelişimine yön veren bir ekibiz. Bu kapsamda, alanında Türkiye’nin en prestijli ödülü olmaya aday BEETECH 2015’te 4 birincilik ödülü birden almanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu ödüllere layık görülmemizde, özellikle geçen sene OKSİJEN olarak kendi mühendislerimizin ürettiği fikri mülkiyetin tescil edilmesi ve yarattığımız teknik istihdam sonucu artan Ar-Ge gelirlerimizin katkısı büyük. Vodafone Türkiye'nin dünyaya açılan penceresi olarak, Türkiye mobil iletişim sektörünün ufkunu genişletmeye devam edeceğiz.”

Türkiye teknoparklar dünyasında bir ilk

İTÜ ARI Teknokent Teknoloji ve Girişimcilik Zirvesi kapsamında düzenlenen BEETECH Ödülleri, kapsam ve içeriğiyle Türkiye teknoparklar dünyasında bir ilk olma özelliği taşıyor. Türkiye’nin bu alanda verilen en prestijli ödülü olma hedefiyle düzenlenen BEETECH 2015’te, İTÜ ARI Teknokent’in performans kriterlerine göre 2015 yılına ait performansları değerlendirilen firmalara 6 farklı firma kategorisinde farklı kriterlere göre birincilik ödülleri verildi. Bu kategorilere ek olarak, teknokentten veya teknokent dışından firma veya kişilere de “Yönetimle Uyum”, “Kadın Girişimci”, “Teknolojik Destek” ve “Ar-Ge Öncüleri” gibi kategorilerde Özel Ödüller sunuldu.

Türkiye’den dünyaya teknoloji ihraç ediyor

Vodafone'un tüm operasyonları içinde “Global İnovasyon Merkezi” seçilen OKSİJEN, Vodafone Türkiye'nin dünyaya açılan penceresi olarak, bir yandan Türkiye’de mobil ve sabit iletişim sektörünün ufkunu genişleten çalışmalara imza atarken, bir yandan da uluslararası inovasyon standartlarının belirlenmesine katkıda bulunuyor. OKSİJEN, ağırlıklı olarak Lokasyon Bazlı Servisler, Kurumsal ve Bireysel Çözümler, Akıllı İletişim Çözümleri gibi alanlarda faaliyet gösteriyor. Bu kapsamda, iç ve dış mekân konumlandırma teknolojilerinden makinelerarası iletişime, mobil ticaretten yakınsamaya kadar geniş bir yelpazede teknoloji çözümleri geliştiriyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109