Nuh'un binası

Nuh'un binası

Nuh'un binası
Nuh'un binası

Her türlü felakete karşı koymak üzere bin kişi kapasiteli bir bina tasarlandı.

nuh-un-binasABD’de her türlü felakete karşı koymak üzere bin kişi kapasiteli bir bina tasarlandı. Bina 10’luk depreme, atom bombasına, 10 günlük yangına dayanıyor, sel altında 3 hafta kalabiliyor. Nükleer savaştan iklim değişikliğine kadar her türlü felakete dayanacak şekilde geliştirilen bina, şanslı sahiplerini dünyanın sonundan bile koruyacak.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN

ABD’nin Kaliforniya eyaletinde bulunan Barstow kentinde yer altına inşa edilen ve bin kişilik kapasitesi bulunan “Terro Vivos” isimli binada uzun süre hayatta kalmayı sağlayacak her türlü ihtiyaç düşünülmüş.

Felakete dayanıklı bina, 16 kilometre yakınında gerçekleşecek 50 megatonluk nükleer patlamaya, saatte 730 kilometre hızlı esen rüzgara, 10 gün boyunca 675 derece sıcaklığa çıkan yangınlara dayanıyor, sel altında üç hafta sapasağlam kalabiliyor. Ev 10 şiddetinde depremden de zarar görmüyor.

Binada yüzlerce kişiye bir yıl boyunca yetecek yiyecek ve kıyafet stoğu bulunuyor. Kısa bir süre sonrada biyolojik, kimyasal ve nükleer saldırılara karşı koruyacak hava filtre sistemi eklenecek. Bu evde kendinize yer ayırtmak istiyorsanız kişi başı 50 bin dolar ödemeniz gerekiyor . Vicino, “200 doktorun olduğunu ama bir tesisatçının bile olmadığı bir yerde yaşamak istemezsiniz, tuvaletler bozulursa felaket olur” diye konuştu.

Vicino, Kuzey Karolina, Pennsylvania ve New York’ta olmak üzere altı yeni ev daha yapılacağını açıkladı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER