Nokia 100 dolarlık akıllı telefon tanıttı

New Delhi’de 99 dolar değerindeki Asha 501 modeli dokunmatik ekrana sahip akıllı telefonların seri üretimi tanıtıldı.

Nokia 100 dolarlık akıllı telefon tanıttı
Nokia 100 dolarlık akıllı telefon tanıttı

Bir zamanlar en büyük cep telefonu üreticisi olan Finlandiya’nın Nokia şirketi akıllı telefonlar piyasasında konumunu elde etmek için büyük bir çaba sarfederek rekabet mücadelesinde güçlü bir adım attı.

New Delhi
’de 99 dolar değerindeki Asha 501 modeli dokunmatik ekrana sahip akıllı telefonların seri üretimi tanıtıldı. Gelişmekte olan piyasada oluşturulan yeni ürün Asha işletim sisteminin özelliği - cihaz ile beraber pazarlamacılar için Nokia Asha Software Development Kit’in sunulması olarak dikkat çekiyor.

98 gramlık küçük akıllı telefon beyaz ve siyah başta olmak üzere altı farklı renkte olacak ve bir veya iki sim kartla donatılabilecek. Başlangıçta cihazlar 2G ağında çalışırken, daha sonra Nokia 3G seçenekleri de sunulacak. Asha 501 modeli dokunmatik ekranlı 3 inç bellekli, 320x240 pikselli, 4 GB hafızalı, 3.2 megapiksel kameralı, ivmeölçerli, mesafe sensörlü, microSD hafıza kart yuvalı, Bluetooth 3.0 adaptörlü, 802.11 b/g Wi-Fi ve 1200 mA/h hacim akümülatörlü olma özelliği taşıyor. Gelişmiş akıllı telefonlar için Facebook ve Twitter dahil tüm standart akıllı telefon uygulamaları da bulunuyor ve geliştirilmesi düşünülüyor.

Güncelleme Tarihi: 11 Mayıs 2013, 17:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER