Libyalı 45 yaralı Türkiye'ye getiriliyor

Libya'da Muammer Kaddafi'ye bağlı askerlerle savaşırken yaralanan 45 kişi ile 16 refakatçi Bingazi'den askeri uçakla İstanbul'a gönderildi.

Libyalı 45 yaralı Türkiye'ye getiriliyor
Türkiye, Libya'da Muammer Kaddafi güçleri ile muhalifler arasında yaklaşık 6 aydır süren çatışmalarda yaralanan Libyalılara yardım ediyor. Cephede yaralanan 45 kişi tedavileri için Türkiye'ye gönderildi.

Yaralıları almak için Türkiye'den gönderilen askeri uçak, öğle saatlerinde Bingazi Havalimanı'na indi. Buraya ambulanslarla getirilen yaralılar, Türkiye'den gelen Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) ve Bingazi'de görev yapan Türk Kızılayı görevlileri tarafından uçağa bindirildi.

Acil müdahale gereken yaralılara uçakla gelen sağlık görevlileri havalimanında müdahale etti. Yaralılarla birlikte 16 refakatçi de İstanbul'a gitti.

AA muhabirine açıklama yapan yaralılardan İbrahim Ömer El Şerif, daha önce de yaralanarak Türkiye'de tedavi gördüğünü, hastanedeyken kendisini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyaret ettiğini anlattı.

Yanında taşıdığı Erdoğan'la tokalaşırken çekilmiş fotoğrafını da gösteren El Şerif, tedavisinden sonra tekrar cepheye gittiğini ve yine yaralandığını söyledi.

Yeni doğan oğluna Erdoğan'a olan sevgisinden dolayı Recep ismini verdiğini belirten El Şerif, ''Başbakan 'one minute' çıkışıyla İslam dünyasının sevgisini kazandı. Irak'ta, Mısır'da, Suriye'de, Libya'da, Filistin'de Müslümanların sorunlarıyla ilgileniyor. O gerçek bir Müslüman lider. Libya halkı Erdoğan'ın çabalarının bilincinde'' diye konuştu.

Savaşta üç parmağı kopan Muhammet Cihat İbrahim de ''İnşallah Libya-Türkiye dostluğu sonsuza kadar devam eder. Kaddafi bunu bozmaya çalıştı ama başaramadı'' dedi.

Kalçasına isabet eden kurşunla yaralanan Nebil Abdürrahim İgvya ise bir Türk arkadaşından öğrendiği ve not defterine yazdığı Türkçe kelimeleri göstererek Türkiye'de bu kelimelere ihtiyacı olacağını söyledi.

Yaralılar arasındaki babasıyla birlikte uçağa binmek isteyen Abdülkerim isimli çocuk ise, kendisini uçağa almanın mümkün olmadığının belirtilmesi üzerine uzun süre gözyaşı döktü.

Sedye ile uçağa bindirilen babasına sarılan Abdülkerim, yaşlı gözlerle babasından ayrılarak yolculuk için hazırladığı çantasıyla evine geri döndü.

-BİNGAZİ BAŞKONSOLOSU DAVUTOĞLU-

Türkiye'nin Bingazi Başkonsolosu Ali Davutoğlu da havalimanına gelerek Türkiye'ye gidecek yararlılarla bizzat ilgilendi.

Davutoğlu, burada AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ulusal Geçiş Konseyi'nin Sağlık Bakanlığı tarafından kendilerine yapılan başvuru üzerine hastaların tedavi için Türkiye'ye gönderileceğini söyledi.

Davutoğlu, ''Daha önce tedavi için Türkiye'ye giden hastalar çok iyi tedavi olmuştu. Bu hastaların buraya yansımaları çok iyi oldu. Hatta Başkonsolosluğumuzu ziyaret ederek teşekkür ettiler'' dedi.

Aleyhte bazı propagandaların da olduğunu kaydeden Davutoğlu, UGK, Sağlık Bakanlığı'nın önceki yaralıların tedavisinden memnun kalmaları dolayısıyla kendilerinden tekrar talepte bulunduğunu söyledi.

Davutoğlu, ilerleyen günlerde de yaralıların Türkiye'ye naklinin gerçekleşebileceğini kaydetti.
haber7.com
www.atasehirliyiz.net

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER