İstanbul - Ankara hızlı tren hattı hizmete giriyor

Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, bu yıl sonunda hem Marmaray ve diğer hızlı tren hattının hizmete açılacağını müjdeledi.

İstanbul - Ankara hızlı tren hattı hizmete giriyor
İstanbul - Ankara hızlı tren hattı hizmete giriyor

Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, bu yıl sonunda hem Marmaray ve diğer hızlı tren hattının hizmete açılacağını müjdeledi.

Yıldırım, bugün haberlerde yer aldığı şekliyle OGS`nin hemen birden bire kalkmayacağını, zaman içersinde HGS`ye geçmeyi hedeflediklerini söyledi.

Bakan Yıldırım, Yüksek Hızlı Tren hattıyla ilgili incelemelerde bulunduğunu, zaman zaman hatlarda sıkıntılar yaşadıklarını söyledi. Yıldırım, şunları kaydetti: "Sabah Marmaray`da ve Gebze- Pendik kesiminde incelemelerde bulunup gerekli bilgileri aldık. Şimdi de Gebze-Köseköy hattıyla ilgili inceleme yaptık. Bu yılın sonunda hem Marmaray, hem İstanbul, Ankara, Kocaeli yüksek hızlı tren hattını hizmete açmış olacağız. Bunun için Bakanlık, yüklenici firmalar, hattın geçtiği güzergahlardaki yöneticiler, kamuoyu bizi teşvik ediyor ve bize destek veriyor. Hat ortalama 200-250 kilometre hıza sahip. Güvenlik seviyesi en üst düzeyde. Hareket halindeyken cep telefonlarının çalışacağı yüksek standartlı demiryolu olacak. İstanbul-Ankara arası 3 saatte katedilmiş olacak. Ayrıca bu hattın tamamlanmasıyla Ankara-İstanbul arasındaki yolcu taşımacılığının payı yüzde 10`dan yüzde 78 seviyelerine çıkacak. Kocaeli İzmit güzergahında karayollarında büyük bir yük demiryollarına kaymış olacak. Bu hatta 56 kilometrelik Gebze-Köseköy hattında işler planlandığı gibi gidiyor. Bazı ufak tefek sorunlar oluyor, bunlar işin takvimini önemli ölçüde azaltacak gibi gözükmüyor. Fakat 3 hat gibi zaman zaman sıkıntılar yaşıyoruz. Burada da ilgili kurumlarla koordinasyon içersinde çözüm üretiyoruz. Hat boyunca 2 bin 500 den fazla çalışan var."
 
OGS Kalkacak

Otoyollarda ulaşımla ilgili herhangi bir sıkıntı olmadığını söyleyen Bakan Yıldırım, şunları aktardı: "KGS vardı ve bunu kaldırdık. Şimdi HGS ve OGS var. Zaman içersinde HGS lehine değişmesini istiyoruz. HGS daha pratik, maliyeti daha düşük, bunu yapacağız. PTT bu konuda gerekli desteği verecek. İcabında hak sahiplerinin vatandaşlarımızın evine kadar götürüp HGS`leri teslim edilecek. OGS hemen birden bire kalkmaz ama zaman içersinde HGS sistemine geçmeyi hedefliyoruz. En azından `iki ayrı sistemin bazı mahsurları olabilir` diye düşünüyoruz."
 
Bakan Yıldırım, bir gazetecinin `İmralı sürecini nasıl değerlendiriyorsunuz` sorusu üzerine, şunları söyledi:"Bizim sürecimiz hızlı tren hattını biran önce bitirmektir. Öbür işler vatandaşın ihtiyacını karşılayan işler değil. Bu konuda Başbakanımız gerekli açıklamaları yaptı. Memleketimizin her tarafında vatandaşımız huzur istiyor. Ferah, refah çalışmalar hız kesmeden, kalkınmaya yönelik yatırımların devamını istiyor. O yüzden terör belasından kurtarmak hepimizin ortak hedefi. Bunu yaparken de ortak değerlerimizden taviz vermeyeceğiz. Bizi bir arada tutan milli beraberliğimiz ve kardeşlimizi muhafaza edeceğiz."

Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2013, 19:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109