İnternet’in benzeri iletişim sistemi geliştirildi

Rusya’da dünya genelinde sınırsız online iletişimin sağlanması için yeni geniş şeritli bağlantı kanalı oluşturuluyor.

İnternet’in benzeri iletişim sistemi geliştirildi
İnternet’in benzeri iletişim sistemi geliştirildi

Rusya’da dünya genelinde sınırsız online iletişimin sağlanması için yeni geniş şeritli bağlantı kanalı oluşturuluyor.

Yeni bağlantı kanalının olanakları bakımından İnterneti geride bırakacağı tahmin ediliyor. Ağ bağlantısı yapma uydularla desteklenecek. Yeni proje ayrıca Rusyadaki online komünikasyonları Batıdaki jeopolitik havaya bağımlı olmaktan kurtaracak.

“TransNET” projesini hazırlayanlar, İnternet’in, olanakları kat kat daha büyük ve bedeli daha düşük olacak Rus analogunu meydana getirmeye karar verdiler. Özü bakımından yeni İnternet uzaysal yüksekliğe kaldırılacak.

İletişim yörüngede bulunan yapma uydular grubu vasıtası ile gerçekleştirilecek. Bu, sözü geçen projeye ek üstünlükler kazandıracak ve online iletişimi başkasının iradesine bağımlı olmaktan kurtaracak.

İnternet, ağ bağlantısı sağlayan DNS serverleri ve Yerdeki altyapıdır. Projenin uygulanmasından sorumlu olan Maksim Mancaradze şunu söyledi: Tüm bunları idare eden, sistemin çalışmasını kesebilir ve iletişim durdurulur. Hazırladığımız proje kulanıcıların sinyalin yörüngeden veya Yerdeki altyapıdan alınması arasında seçenek yapmaları olanağını veriyor. Bu, İnternet’in özgürlüğünü genişletecek ve Rus online ağ bağlantısının Batı ülkelerinin politik iklimindeki dangalanmalardan tam bağımsızlığını sağlayacak.Bizzat yapma uydular ve alıcı cihazlar sırf Rus teknolojilerine dayalı olacak.

“TransNET” şirketi Baş proje mühendisi Vladislav Boykaçev’in anlattığına göre başlangıçta fiziksel modelleme gerçekleştirildi. Onlarca deneme yapıldı. Prensip bakımından yeni matematiğe dayalı teknik teknik çözümler bulundu ve bunlar gerçek cihazlarda başarı ile tatbik ediliyor. Saniyede 200’ü aşkın megabit kapasiteli 3 kanallı elektronik iletişim ağının oluşturulmasına yaklaştık. Şimdi kullanılan İnternet’in kapasitesi ise saniyede 10 ila 80 megabittir.

Yeni iletişim sistemi dünyanın her noktasına kesintisiz olarak sinyalin alınması olanağını sağlıyacak ve bu bakımdan olanakları kısıtlı olan İnternet’ten daha üstün olacak.

Moskova’nın dolaylarındaki Jukovskiy kentinde düzenlenen “MAKS-2013”yeni iletişim sistemi için yörüngeye yerleştirilecek yapma uydulardan birinin ilk tanıtımı yapıldı. Topu topu 9,5 kilo ağırlığında olan yapma uydu yalnız Rusya malı aygıtlarda donatıldı. Birbuçuk yıldan sonra dört böyle uydu yörüngeye yerleştirilecek. Sonraları yörüngedeki uydular sayısı 150-ye çıkarılacak. Ve bu uydular dünya genellinde yeni iletişim sistemine ulaşmak olanağını verecek..

Doğaldır ki böyle sistemin kullanılması için yeni bağlantı araçlarının yapılması gerekecek.Bunlar şimdi kullanılan dizüstü bilgisayarlara ve cep telefonlarına belirli derecede benzeyecek ama potansyeli ve teknik nitelikleri bakımından tamamen farklı olacak.




Güncelleme Tarihi: 28 Haziran 2014, 11:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER