İnsanlar neden virüs yazıyorlar

İnsanlar neden virüs yazıyorlar

İnsanlar neden virüs yazıyorlar
İnsanlar neden virüs yazıyorlar?
      Başınız illa ki virüslerle derde girmiştir. Peki, merak ediyor musunuz bu virüsleri insanlar neden yazıyorlar?

İnsanlar neden virüs yazıyorlar?       Bilgisayarınızın başında çok fazla zaman geçirseniz de geçirmeseniz de, bilgisayardan anlasanız da anlamasanız da virüslerle başınız mutlaka derde girmiştir. Virüs yediğinizde aklınıza gelecek ilk soru muhtemelen şudur: “Bu adamlar virüsleri hangi psikolojiyle yazıyor abi?”. Bu yazımızda, mümkün olduğunca virüs yazma işleriyle haşır neşir olan insanların amaçlarını size anlatmaya çalışacağız.

Kızgınlık problemleri
      Şayet bir insan kızmışsa ve elinde de zararlı kod yazabilme yeteneği varsa, bu kişi dünya genelinde pek çok kullanıcı için potansiyel tehlike durumundadır. Genelde bu insanlar kızdırıldığında doğrudan karşı tarafa mümkün olan en çok hasarı verecek şekilde bir şeyler üretmeye çalışırlar. Aslında onları anlamanız bu konuda zor olabilir. Öfkelerini bu şekilde karşılarından çıkaran kızgın Hacker dostlarımız, karşısındaki insanı “dayak yesem daha iyiydi” durumuna düşürebilir.

Sadece eğlence
      Tabii bu işi yapan Hacker dostlarımızın pek çoğu bunu eğlence için yapıyor. Amaçları ise, genelde oralığı karıştırmak ve insanları biraz tedirgin etmektir. Tabii bu arkadaşlarımızdan gazetelere çıkıp ufak çapta meşhur olmak isteyenleri de mevcuttur. Aslında hepsinin isim yapmak gibi bir kaygısı yoktur, ancak eğlenceyi amaçlayan Hacker dostlarımız yaptıkları işten büyük keyif alırlar.

İnsanlar neden virüs yazıyorlar? Casusluk
      Bu, diğerlerine göre biraz daha profesyonel bir iştir. Zira bu işi icra eden Hacker dostlarımız bankalara dadanabilirler, çeşitli şirketlerin veri tabanlarındaki bilgileri çalabilirler. Sosyal güvenlik numaraları şu anda gerçekten popüler durumda. Şu anda bu Hacker dostlarımızın arasındaki yeni trend ise sosyal ağ siteleri. Zira Facebook gibi 200 milyonun üzerinde üye barındıran bir yer bu arkadaşlar için bir altın madeni gibi.

Dijital gangsterler
      Dışarıdaki insan bu arkadaşlara ‘naylon gangster’ yakıştırmasında bulunabilir, ancak olay hiç de öyle değildir. Dijital gangsterler, kendi aralarında gruplanarak büyük çeteler haline gelmeyi başarmışlardır. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte doğal olarak gangsterlerin yöntemleri de değişmiştir.

      Bu arkadaşlar eskilerin suçluları gibi agresiftirler; hoşlarına gitmeyen her yeri tarumar etme potansiyeline sahiptirler. Bu gruplardan Team Holocaust, Phalcon SKISM’s ve Denver Broncos gibi ismini duyurabilmiş bazı teşkilatlanmalar mevcuttur. İnsanlar genelde bu çetelerden dijital ortamlarda çekinirler. Ancak kişilik olarak da gerçekten adam kaçırma, gasp veya hırsızlık yapabilecek kapasiteye sahip midirler bilinmez.

Hacker içgüdüsü
      Bir Hacker ile bir güvenlik kırıcısının arasında fark olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Şayet bir Hacker’sanız, çalışmalarınızın düzgün bir şekilde işleyip işlemediğinden emin olabilmek için onları denemeniz gerekir. Şayet kobay olarak ortaya atabileceğiniz bir cihazınız yoksa, bunu dış dünya koşulları altında denemeniz gerekecek. Her ne kadar bu ahlak dışı olsa da çoğu Hacker, çalışmalarının iş görüp görmediğini anlayabilmek için yavrularını dış dünyaya salıyor. Zira hiç kimse kendi yazdığı bir virüs ile bilgisayarını çökertmek istemez. Şayet yazdığı virüs çalışıyorsa, bir süre sonra yükselen tepkilerden ötürü zaten haberi oluyor.

Napolyon’un torunları
İnsanlar neden virüs yazıyorlar?       Pek çok sebebe değindik. İşte karşınızda çoğu Hacker’ın bu işi yapmasının ana sebebi. Para, para, para! Herkes zengin olmak ister. Her ne kadar koşuşturursanız koşuşturun, para yapmanın bu kadar aksiyon dolu bir hali daha görülmemiştir. Dünyanın dört bir yanından gelen bankalardan gizlice para çekme haberlerini duyuyorsunuzdur. Ülkemizde de Hacking ile para yapmanın pek çok örneğine şahit olduk. Tabii artık geliştirilen izleme teknolojileri sayesinde Hacking ile elde ettiğiniz parayı yakalanana kadar ne kadar yiyebilirsiniz, orası sizin açgözlülüğünüze kalmış.

Siyasi görüş
      Ülkemizde olduğu gibi dünya genelinde de Hacker dostlarımız şiddetle karşı çıktıkları siyasi görüşlerle ilgili sitelere saldırılar düzenleyebiliyorlar. Bazen kendi aralarında kurdukları oluşumlarla rekorlar kırmaya çalışan bu Hacker arkadaşlar, İnternet ortamındaki sitelere büyük zararlar verebiliyor. Ülkemizde en meşhuru ise FIFA’nın sitesine konan Türk Bayrağı idi. Ayrıca ülkemizde görüş yüzünden site Hack’leme olayları o kadar arttı ki, bazı forumlarda açılan bölümlere kullanıcılar Hack’lenmesini istedikleri sitenin ismini yazıyor. Tabii daha sonra yetkili kişiler siteyi uygunsuz görürlerse icabına bakıyorlar.

Yaşam biçimi
      Her ne kadar normal insanlara garip gelse de, bazı insanlar suç işlemeyi sever. Kriminal yaşam tarzını benimsemiş olan bu insanlar suç işlemeden yapamazlar. Gelişen teknolojiyle birlikte pek çok suçun işleniş yönteminin de değişmesi üzerine bu insanlar da Hacking’e merak sarmış olabilir. Belki de işlerine geliyordur; zira bir banka soymak için eskiden yapılması gereken silahlarla bankaya girmek, koşmak, kaçmak iken, şu anda sadece bilgisayarın başına oturup kafa patlatmak yeterli oluyor.

Sabotaj
      Bazen Hacker’lar sadece tek bir kişiye saldırmak yerine, işleyişine karşı çıktıkları büyük oluşumların başlarına dert olurlar. Bu oluşumlara mümkün olduğunca büyük zarar vermeyi hedefleyen bu Hacker dostlarımız, sadece maddi zarar vermekten ziyade bir o kadar da manevi zarar verirler. Az önce de belirttiğimiz gibi genelde grup halinde çalışmalarını sürdüren bu arkadaşlardan bazıları, sabotajı kişisel bir intikam olarak görürler.

Kapışma!
      Hacking dünyasında herkes ortak veya birbirinin çıkarına çalışmıyor tabii. Hacker dostlarımız, kendi aralarında da birbirleriyle yarışıyorlar. Bütün hünerlerini ortaya koymaya çalışan programcılar, “bakalım kim en iyi virüsü yazacak?”, “kim anti virüs firmalarına kafa tutabilecek?”, “kim Microsoft’un geliştiricilerini yenebilecek?” şeklindeki düşüncelerle birbirlerine meydan okuyorlar. En iyi Hacker seçilen kişiye ise verilen ödül nedir bilinmez. Belki de Hacking başlı başına sadece ego tatmininden ibarettir, kim bilir?

Kaynak: techno-labs.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER