Hasidik Yahudiler'den Cumhurbaşkanı Gül'e plaket

Hasidik Yahudiler'den Cumhurbaşkanı Gül'e plaket

Hasidik Yahudiler'den Cumhurbaşkanı Gül'e plaket
Hasidik Yahudiler'den Cumhurbaşkanı Gül'e plaket


New York'ta yaşayan Ortodoks Yahudileri, 65. BM Genel Kurul görüşmeleri için New York'ta bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e, plaket verdi.

Mavi Marmara İnsani yardım gemisine düzenlenen İsrail saldırısı sonucunda Türkiye lehine yapılan gösterilerde en ön sırada yer alan Siyonizm ve bugünkü İsrail yönetimi karşıtlığıyla tanınan Otadoks Hasidik Yahudiler, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e Türkevi'nin önünde bir plaket takdim ederek, Türkiye'ye Ortadoğu'daki aktif politikalarından dolayı teşekkür ettiler.

Türkevi'nin önünde bir süre Cumhurbaşkanı Gül'ün dönüşünü bekleyen Hasidik Yahudiler'in Gül'e verdikleri plaketin üzerinde 'Türkiye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e' başlığı bulunan, 'Şahsınıza ve Cumhurbaşkanı olduğunuz Türkiye'ye dünya barışına olan katkılardan dolayı teşekkür ediyoruz' ibaresi yer aldı.

Türkiye'ye dünya barışına verdiği destekten dolayı teşekkür

Monsey, New York'taki Hasidik Yahudilerini temsilen Cumhurbaşkanı Gül'e plaket veren Yisroel Dovid Weiss, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Biz siyonizme karşıyız, tüm kalbimizle dünyaya barış gelmesi için dua ediyoruz. Buraya cumhurbaşkanı Gül`e saygılarımızı ve dostluğumuzu sunmaya geldik. Türkiye Cumhuriyeti`nin Dünya barışı için verdiği katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz.'' diye konuştu.

Filistin ve İsrailler`in yeniden bir arada barış içinde yasacağına inandıklarını bildiren Rabbi Weiss başkanlığındaki gurup, ayaküstü Cumhurbaşkanı Gül`e dedelerinin mezarlarının Türkiye`de olduğunu ve halen iyi korunduklarına dair fotoğraflarını da gösterdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER