Gürsel Tekin disipline sevk ediliyor

CHP eski Ankara İl Başkanı Tarık Şengül'ün istifası ile ortaya çıkan rant kavgasının taraflarından CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'i 'disiplin' bekliyor.

Gürsel Tekin disipline sevk ediliyor
 İzmir'de toplanacak Parti Meclisi, 9 Eylül'de CHP'nin kuruluş, kentin kurtuluş törenleri yapılırken Tekin ile ilgili son sözünü söyleyecek. PM toplantısında Tekin'in 'tedbirli' olarak disipline sevki istenecek

Gürsel Tekin'in gönderdiği belirtilen iş adamı A. B.'nin, "Biz Gürsel'le bu tür işleri yaparız. İstanbul'da ve Ankara'da..." cümlelerinin yer aldığı ses kaydının Tarık Şengül'ün PM için hazırladığı raporda yer aldığı belirtiliyor. Öte yandan imar değişikliği kararının altında imzası bulunan Ankara BB Meclisi İmar Komisyonu Başkanı Nadir Koç'u, Melih Gökçek görevden aldı

CHP eski Ankara İl Başkanı Tarık Şengül'ün istifası ile ortaya çıkan rant vurgununa aracılık yaptığı iddia edilen CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'i 'disiplin' bekliyor. CHP'nin kuruluş tarihi olan 9 Eylül'den bir gün önce İzmir'de bir otelde toplanacak olan Parti Meclisi'nde Tekin'in durumu ele alınacak. PM toplantısında Tekin'in 'tedbirli' olarak disipline sevki istenecek. Tekin'in gönderdiği belirtilen iş adamı A. B.'nin, "Biz Gürsel'le bu tür işleri yaparız. İstanbul'da ve Ankara'da..." cümlelerinin yer aldığı ses kaydı ise Şengül'ün raporunda yer aldı. Öte yandan imar değişikliği kararının altında imzası bulunan Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkanı Nadir Koç da Melih Gökçek tarafından görevinden alındı.

TEKİN İÇİN KADER GÜNÜ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin için sancılı bir süreç başlıyor. Ankara'daki rant paylaşımında CHP Ankara İl eski Başkanı Tarık Şengül tarafından ismi ortaya 'tenzili rütbe almış bir genel başkan yardımcısı' olarak atılan Gürsel Tekin'in, 'tedbirli' olarak disipline verileceği iddia edildi. CHP Parti Meclisi'nin her ay yapılan olağan toplantısı 9 Eylül'de CHP'nin kuruluş yıldönümü olması nedeniyle İzmir'e alındı. Parti Meclisi kuruluş yıldönümünden bir gün önce 8 Eylül tarihinde biraraya gelecek ve ardından da 9 Eylül'de İzmir'de kutlamalar yapılacak. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun iddiaları incelemek üzere kurduğu komisyon, Tarık Şengül'ün pazartesi günü vereceği raporu inceleyecek. Komisyonun raporu doğrultusunda ise CHP Basın ve Propagandadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ile ilgili karar verilecek.

KILIÇDAROĞLU'NDAN ELDİVEN TAKTİĞİ

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun 'Örgüt ve Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı'ndan alarak tenzili rütbe ile 'Basın ve Propagandadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı' görevine getirdiği Gürsel Tekin hakkında 8 Eylül'de yapılacak Parti Meclisi'nden karar çıkabileceği ile ifade ediliyor. Ancak, partinin kuruluş yıldönümü kutlamalarına gölge düşmesinin istenmemesi durumunda Tekin ile ilgili kararın bir sonraki Parti Meclisi toplantısına bırakılabileceği de kaydediliyor. Kararın PM'de alınmaması durumunda yalnızca Kılıçdaroğlu'nun imzası veya Merkez Yönetim Kurulu kararı ile de Tekin'in disipline sevkedilmesi mümkün. Kılıçdaroğlu'nun, Tarık Şengül'ü ilk istifasının ardından ikinci kez 'İl Başkanlığı' görevine ataması ile kendisine duyduğu güveni gösterdiği ifade edilirken, raporunun sonuçlarının da Tekin'in aleyhine olacağı dile getirildi.

'TEDBİRLİ' DİSİPLİN

Parti Meclisi'nin gündemine alması veya PM üyelerinin önerge ile konuyu gündeme taşımaları yönteminden biri kullanılarak Gürsel Tekin'le ilgili 'rant' konusunun ele alınacağı kaydediliyor. Parti Meclisi'nin gündemini belirleme yetkisi CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nda bulunuyor. Şengül'ün raporunu incelemek üzere oluşturulan komisyonun hazırlayacağı raporun gereği olarak Tekin'in 'tedbirli' olarak disipline verilebileceği kaydedildi. Tekin'in tedbirli olarak disipline sevkedilmesi durumunda ise elindeki bütün yetkileri alınacak ve disiplin süreci tamamlanana kadar da normal bir parti üyesinden hiçbir farkı kalmayacak.

Koç'un kellesi gitti

CHP'yi sarsan 'ranta aracılık' tartışmalarının taraflarından biri olan Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkanı Nadir Koç, görevden alındı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ema Havuzlu Konakları'nın yapıldığı bölgede imar planlarını değiştiren komisyonun başkanı Koç'u görevinden aldı. Çayyolu'ndaki arazi ile ilgili yapılan imar değişikliği ile 188 olan konut sayısı 892'ye çıkmış ve 300 milyon dolarlık bir rant oluşmuştu.

Skandal olay nasıl başladı?

EMA İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yılmaz tarafından 2002 yılında temelleri atılan Ema Havuzlu Konakları, 2002 krizinin ardından yarım kaldı; firma da iflas etti. Sonraları birkaç firma daha siteyi bitirme girişiminde bulunsa da hiçbiri başarılı olamadı. Proje son olarak işadamı A.B.'nin firması tarafından devralındı. Yanına bir başka inşaat firması İCK'yı alan A.B., Büyükşehir Belediyesi'nde imar değişikliği yaptırarak, burada 300 milyon dolarlık bir rant oluşmasını sağladı. Büyükşehir Belediye Meclisi'nde imar değişikliğine 'hayır' oyu veren CHP'li üyeler, Yenimahalle Belediyesi Meclisi'nde ise imar değişikliğini hızlı bir şekilde onaylayarak düzenlemenin kabul edilmesini sağladılar. İmar değişikliğine karşı Şehir Planlamacıları Odası'nın dava açmasının önüne geçmek isteyen işadamı A.B.'yi CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, partisinin il başkanı Tarık Şengül'e gönderdi. Şengül ise 'tuzak' olma ihtimali ile görüşmeyi kaydederken, işadamı A.B. "Biz Gürsel'le bu tür işler yaparız. İstanbul'da ve Ankara'da..." sözlerini sarfetti. İl başkanına seçimlerde kullanmak üzere kaynak öneren ve bunun karşılığında Şehir Planlamacıları Odası'nın dava açmasına engel olmasını isteyen işadamı istediği yanıtı alamazken, yaptığı planlar da deşifre oldu.

yenisafakcom

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER