Google'a büyük oyun oynadılar

Google'a büyük oyun oynadılar

Google'a büyük oyun oynadılar
İnternet arama motoru Google'ın yaşadıkları caddeden sürekli görüntü geçtiğini öğrenin bir çift, bu durumdan rahatsız oldu ve Google müthiş bir oyun oynadı.

İngiltere'de bir çift, Google'ın tavrını öğrenmek için yaşadıkları caddede bir cinayet mizanseni oluşturdu. Park halindeki bir aracın arkasında bir kadın yüz üstü yatmıştı. Bu görüntüleri Google Street View'den görenler paniğe kapıldı çünkü kaldırımın ortasında cansız bir beden yatıyordu. Fotoğraf önce internet üzerinde dolaşmaya başladı ancak olay yerine bir türlü polis gelmiyordu. Yapılan araştırmada Google'ın böyle durumlarda emniyet görevlilerini uyarmadığını ortaya çıkardı.

Çift, cadde üzerinde cansız yatan bir beden karşısında internet arama motoro Google'ın sosyal sorumluluğunu hatırlayıp hatırlamadığını merak ediyordu. Google'ın sadece görüntüyü geçtiği ancak bu durum karşısında polisi bilgilendirmediği ortaya çıktı. İngiltere'deki Google sözcüsü, olay sonrası yaptığı açıklamada, şirket olarak bireysel görüntülerle ilgilenmedikleri açıklamasını yaptı. İngiliz yasalarına göre ise cinayet şüphesi olan durumlarda Google'ın bu görüntüleri emniyet yetkililerine bildirmesi gerekiyor.

Bu görüntülerden rahatsız olan mahalle sakinleri ise çifte tepki gösterdi. Mizansen olsa dahi böyle bir görüntüyü caddelerinde görmek istemediklerini belirttiler.

(kaynak: Hürriyet)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109