“Fener“de Ergenekon’u örnek almışlar

İstanbul Başsavcıvekili Fikret Seçen, Deniz Feneri Savcıları ile ilgili HSYK’nın sorusu üzerine ‘savcıların usulen mahkeme kararlarının ilgisiz bölümlerini kapattıkları” yanıtını verdi

“Fener“de Ergenekon’u örnek almışlar
Deniz Feneri soruşturmasını yürüten üç Cumhuriyet savcısı hakkında soruşturma başlatılıp, görevden alınmalarına neden olan mahkeme kararında tahrifat yaptıkları yönündeki tartışma, özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Fikret Seçen’in görüşüyle yeni bir boyut aldı.
HSYK’nın, “Mahkeme kararlarının üzerini kapatarak işlem yapıyor musunuz?” sorusuna Seçen, “Usuldür, mahkeme kararının ilgisiz bölümleri, soruşturmanın gizliliği ve önemi açısından kapatılır” yanıtını verdi. Deniz Feneri soruşturmasından el çektirilen üç savcı, şüphelilerin mal varlıklarına tedbir konulmasına ilişkin mahkeme kararının ilgisiz bölümlerini kapatarak, Tapu Müdürlükleri’ne göndermişti.
Şüphelilerin avukatları, bu işlem nedeniyle savcıları “belgede tahrifat yapmak”la suçlamıştı.

Usül haline geldi
Savcılar, HSYK başmüfettişlerine verdikleri savunmalarında, Akman ve Karaman’ın mal varlıklarına tedbir koyan Ankara 3. Sulh Ceza Mahkemesi kararının ilgisiz bölümlerinin Tapu Müdürlükleri’ne gönderilmemesinin, ilgili kuruma “burası seni ilgilendirmiyor” denilmesinden ibaret olduğunu söyledi. Kararların ilgili kurumlara ilgisiz bölümlerinin kapatılarak gönderilmesinin yargı sisteminde usül haline geldiğini savunan savcılar, Ergenekon, Balyoz gibi önemli soruşturmalarda alınan birçok kararın da Ankara’ya ilgisiz bölümlerinin kapatılarak gönderilmesini örnek gösterdi.

‘Mevzuata uygun’
HSYK, savcıların savunmalarında dile getirdikleri bu uygulamayı, Ergenekon ve Balyoz gibi soruşturmaları yürüten özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği’nin başındaki isim olan Fikret Seçen’den sordu. HSYK, Seçen’e, “Mahkeme kararlarının üzerini kapatarak işlem yapıyor musunuz” sorusunu yöneltti. Seçen, Kurul’a verdiği yanıtında, bu uygulamanın zaman zaman yapıldığını belirterek, şunları söyledi:
“Savcıların soruşturma aşamasında haklarında yakalama ve arama kararı aldıkları şahısların ikamet adresleri Ankara, İstanbul ve İzmir ise Ankara Emniyet Müdürlüğü ve ilgili savcılığa gönderilen yazıda İstanbul ve İzmir’de ikamet eden şahısların isimlerinin üzerini kapatarak bildiriyoruz. Bu işlem, soruşturmanın gizliliğini ve güvenliğini korumak adına yapılıyor. Böylece diğer ayrı illerde ikamet eden şüphelilerin isimleri bir diğer İl’e bildirilmemiş oluyor. Bu konudaki yasal düzenlemeler de arama ve yakalama kararlarının ilgili yerlere iletilmesi hususunda hukuksuzluk teşkil etmiyor. Aksine soruşturmanın gizliliği ve önemi açısından tamamen mevzuata ve usulüne uygun olarak yapılıyor.”

Ataşehir'de Hastahane ve Tıp Merkezleri
Sigorta hasar sorgulama
Ataşehir Firma Rehberi
Ataşehir'de Hastahaneler Tıp Merkezleri
Atasehirliyiz.net
Ataşehir Kebapcılar Adres ve telefonları

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109