Cep telefonu “Piligrim XX1” ile geçmişe seyahat

Rusyalı bilgisayar yazılımcıları tarafından “Piligrim XX1” adlı yeni bir akıllı telefon uygulaması hazırlandı.

Cep telefonu “Piligrim XX1” ile geçmişe seyahat
Cep telefonu Piligrim XX1ile geçmişe seyahat

Rusyalı bilgisayar yazılımcıları tarafından “Piligrim XX1” adlı yeni bir akıllı telefon uygulaması hazırlandı.

Bu mobil uygulama şu veya bu yapının veya arazinin uzak geçmişteki görüntüsünü görmek olanağını veriyor. Bu amaçla akıllı telefonu bu yapıya yöneltmek yeter olur.

Yeni akıllı telefon uygulaması Sankt-Petersburglu uzmanlar tarafından hazırlandı. İlgili düşünce Volgograd bölgesi yönetiminin bu uzmanlara başvuruda bulunmalarından sonra öne sürüldü. 2018-de Dünya futbol Şampiyonası çerçevesinde Volgograd bölgesinde de maçlar yapılacak. Organizatörler futbol severlerin yanısıra turistleri de celbetmek istiyorlar. Turistlere şimdi yaşayan insanlardan kimsenin görmediği şeyleri göstermek kararı alındı.

Yeni mobil telefon uygulamasını hazılayanlar şu fikirden ilerlediler: Dünyadaki tarihsel anıtların %99’u tamamen yitirilmiştir. Halbuki bu anıtlar, şimdi de görülmeye layık yerlerin yanısıra turistlerin dikkatini çekebilirdi. Rusya’nın topraklarında çok büyük sayıda arkeolojik önemde hesneler var. İlgili resmi listede 50 bini aşkın böyle nesne bulunuyor. Şimdiye kadar incelenmemiş tarihsel anıtlar sayısı da daha büyüktür. Ve geleçcekte bu anıtların onarımı yapılacağı zannedilmez.

“Piligrim XX1” yeni mobil uygulaması vasıtası ile, kullanıcının dikkatine kendisini ilgilendiren anıtın sanal modeli sunulacak. Mayıs ayında ortaçağ köşkünün görüntüsü canlandırılacak. İsteyen herkes bunu görebilecek. Bu köşkün yalnız harabeleri kaldı. Uzmanlar ortaçağ köşkünün sanal modelini hazırlamak için pekçok arşiv belgelerini incelediler. Kulallanıcılar akıllı telefon ve tablet bilgisayar vasıtası ile köşkün kalın duvarlarını ve tuğla kuleleri görebilecek.Aynı zamanda sesli yorum duyulacak. Yeni akıllı telefon uygulaması vasıtası ile değişik tarihsel çağlara sanal seyahatler yapılması mümkün olacak.

Yeni mobil uygulamayı hazılayanlar gelecekte dünyanın değişik bölgelerini kapsayacak sanal parklar ağını meydana getirmek niyetinedirler. Bu parklarda anime taihsel kişiler ile temas kurmak mümkün olacak.

Kaynak : turkish.ruvr.ru

PLİGRM XX1 İNDİRMEK İÇİN TIKLA


Güncelleme Tarihi: 02 Mayıs 2014, 13:25
YORUM EKLE
YORUMLAR
ozge basak
ozge basak - 10 yıl Önce

cep telefonu artık sadece bir telefon olmaktan çok daha ötede.

Mahmut
Mahmut - 10 yıl Önce

sizce en iyi cep telefonu hangisi

SIRADAKİ HABER