BODRUM ENERJİSİNİ GÜNEŞTEN ALACAK

2021’i ‘güneş yılı’ ilan eden Üçay Grup, yenilenebilir enerjinin daha verimli kullanılmasını hedefleyen konsepti Üçay Mühendislik Pro’nun ilk şubesini Bodrum’da açtı.

BODRUM ENERJİSİNİ GÜNEŞTEN ALACAK
 BODRUM ENERJİSİNİ GÜNEŞTEN ALACAK
2021’i ‘güneş yılı’ ilan eden Üçay Grup, yenilenebilir enerjinin daha verimli kullanılmasını hedefleyen konsepti Üçay Mühendislik Pro’nun ilk şubesini Bodrum’da açtı. Firmanın hedefi güneşli gün sayısı ve enerji tüketimi yüksek olan turizm bölgelerinde, yenilenebilir enerji kaynaklarından maksimum düzeyde faydalanmak.

İklimlendirme sektörünün öncü mühendislik şirketi Üçay Grup, yeni konsepti Üçay Mühendislik Pro’nun ilk şubesini Muğla’nın Bodrum ilçesinde açtı. 2021’i ‘güneş yılı’ ilan eden firma, Pro konseptiyle Bodrum’da hem şirketlere hem de konutlara yenilenebilir enerji hizmetleri sunacak. Yeni konsept hakkında bilgi veren Üçay Grup İcra Kurulu Üyesi İlgin Eray; “500 binden fazla evi doğalgaz ile tanıştıran bir kurum olarak şimdi de yenilenebilir enerji kaynaklarının ülkemizde daha verimli kullanılması için bir seferberlik başlatıyoruz. Yeni konseptimizle güneşli gün sayısı ve enerji tüketiminin fazla oldu bu bölgede hem otel gibi büyük yapılara hem de konutlara kendi enerjisini üretecek sistemler kuracağız. Güneş enerjisi sistemlerinin yanı sıra ısı pompası, VRF klima ve yerden ısıtma sistemleri de ürün gamımız arasında yer alıyor. Pro konseptinde çalışanlarımızın tamamı mühendislerden oluşuyor ve keşiften teslimata kadar tüm süreç yüksek mühendislikle yürütülüyor.” bilgilerini paylaştı.

ATIL DURUMDAKİ OTEL ÇATILARI ENERJİ ÜRETİMİNE KATILMALI

Yenilenebilir enerji odaklı yatırımların artması gerektiğini de sözlerine ekleyen İlgin Eray, “Eskiden güneş ve rüzgar enerji yatırımları çok pahalıydı. Fakat malzeme üreticisi sayısının artmasıyla sistemler ucuzladı. En önemlisi de amortisman süreleri kısaldı. Otel gibi büyük yapıların atıl durumdaki çatıları yapılacak yatırımlarla enerji üretimine katılabilir. Bu yatırım 4-5 yıl arasında kendini amorti edecektir. Sonrasında ise tesis yıllarca kendi enerjisini üretecek. Evler için de durum farklı değil. Herkes evinde kendi enerjisini üretebilir.” dedi.


İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109