Bilişimin zirvesi CeBIT bugün TÜYAP'ta Başlıyor

Bu yıl 12. kez düzenlenecek olan CeBIT Bilişim Eurasia Fuarı bugün Tüyap'ta başlıyor. Sadece Türkiye değil, Avrupa, Balkanlar, Rusya ve Ortadoğu'dan da çok sayıda firma ve ziyaretçinin katılacağı fuarda bir çok konferans da yapılacak

Bilişimin zirvesi CeBIT bugün TÜYAP'ta Başlıyor
CEBIT Bilişim Eurasia Fuarı, 12. kez kapılarını açıyor. Tüyap Kongre ve Fuar Merkezi'nde 6 Ekim'de açılıp 9 Ekim'e kadar sürecek olan fuarın yalnız Türkiye için değil, Avrasya, Ortadoğu, Kuzey Afrika, Rusya ve CIS ülkeleri için de bilişim sektörünün ihtiyaçlarını karşılaması bekleniyor. Dünyanın dört bir yanından gelecek olan profesyonel ziyaretçilerin yanı sıra 'Uluslararası Satın Alma Heyetleri' de fuarı ziyaret edecek. Fuar Direktörü Murat Özer 'Ortadoğu'daki birçok hedef ülkeden CeBIT Bilişim Eurasia'yı ziyaret etmeleri için VIP heyetler getireceğiz. Mayıstan itibaren Arapça tanıtım belgelerinin paylaşımına başladık. Suriye, Ürdün, Lübnan, Kuveyt, Irak, Katar, Bahreyn, Dubai, Suudi Arabistan gibi ülkelerde gerçekleştirilecek olan özel bir ziyaretçi tanıtım projesi ile 3 bin 500'ü aşkın müşteriye ulaşılacak' dedi.

FİNANS MERKEZİ HEDEFİ
MURAT Özer, çok sayıda sektörel derneğin desteği ile hazırlanan fuarın bu yıl çok daha aktif geçeceğini söyledi. Türkiye İş Bankası da fuara, İstanbul Finans Merkezi hedeflerini gerçekleştirebilmesinden katkı sağlayacak bir platform olduğunu düşündüğü için banka sponsoru oldu.

'Sinerji'de güvenli internet tartışılacak
FUAR kapsamındaki CeBIT Sinerji Zirvesi'nde, ICT sektöründeki mevcut eğilimler 'Güvenli İnternet' ve 'Baz İstasyonları' olmak üzere iki önemli başlıkta tartışılacak. Teknoloji Bilgilendirme Platformu tarafından CeBIT Fuarı'nın açılış günü olan 6 Ekim'de CeBIT Sinerji Zirvesi kapsamında baz istasyonları masaya yatırılacak, insan sağlığı ve çevreye etkisi tartışılacak. CeBIT Sinerji Zirvesi kapsamında aynı zamanda internetin güvenli kullanımı konusu tartışılacak. Hayatımızın vazgeçilmezleri arasında ilk sıralarda yer alan internetin gelişimi, kullanım alışkanlıkları konuşulacak, başta kişiler ve kurumlar olmak üzere alınacak önlemler konunun uzmanları tarafından dile getirilecek.

4 ayaklı konsept
ZİRVE, ICT sektöründe çalışan profesyonellerin katılımyla gerçekleştirilen ve dünyanın en çok ses getiren web hosting etkinliği olan 'World Hosting Days'i de ilk kez ağırlayacak. 10 Avrupa şehrini kapsayan tanıtım turunun bir parçası olarak etkinlik WHD.Local adı altında yapılacak. Fuar, '4 Ayaklı Konsept' ile bu yıl, tüm sektörler için yenilikçi çözümler sergileyecek. Bu konseptler, 'Kamu Sektöründe Kullanılan Bilgi ve İletişim Teknolojileri (ICT)', 'Dijital Dünyadaki Son Eğilimler', 'Geleceğin Teknolojileri' ve 'Akıllı Yaşam Konseptleri' olacak.

Ford SYNC teknolojisiyle yeni bir çağ başlatıyor
BİLDİK sesli komutların ötesinde internete bağlanmaktan acil yardım çağrısında bulunmaya kadar özellikler sunan Ford SYNC, CeBIT fuarında Ford standında olacak. Özellikleri geliştirilen Ford SYNC, otomobilin kaza yapması durumunda bulunduğu ülke ve konum fark etmeksizin kendi kendine acil yardım çağrısı yapıyor. Emergency Assistance, kaza anında hava yastığından birinin açılması veya acil yakıt kesme sisteminin devreye girmesiyle aktif hale gelerek GPS ünitesinin harita bilgileri yardımıyla araç sahibinin cep telefonu üzerinden bulunduğu bölgedeki acil yardım numarasını arayarak ilgili bölgenin dilinde kazayı bildirip, yardım çağrısında bulunuyor. Benzer sistemlerden farklı olarak aracın kendisinin direkt olarak ilgili mercie başvurması, otomotivde bir ilk niteliği taşıyor.

Technopc bakış açınızı değiştirecek
YÜCEL Grup güvencesi ile 2005 yılında yaratılan yeni nesil Technopc, 5 yeni ürünü ile fuarın yıldızı olmaya aday. Technopc, Ultra mini Nano & Nano2 serilerini, veri güvenliğini ön planda tutan, düşük enerji tüketimli, yönetilebilir yeni seri Technopc'leri ve masaüstü bilgisayarlar ile Keyboard Pc modellerini sergileyecek. Technopc NANO2 sahip olduğu İ3/İ5 işlemci seçeneği, USB 3.0 gigabit Lan desteği ve DDR3 ram teknolojisi ile kullanıcıya mini pc kullanmanın avantajlarını sunuyo

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER