Bilgisayar korsanları FBI ve İngiliz polisini dinledi

Bilgisayar korsanı Anonymous grubu, Amerikan Federal Soruşturma Bürosu FBI ve İngiliz polisinin sibersuçlar konusunda yaptığı bir telekonferans görüşmesine ait ses kayıtlarını yayınladı.

Bilgisayar korsanları FBI ve İngiliz polisini dinledi

Görüşme sırasında Anonymous ve benzeri grupların nasıl izlenebileceği tartışılıyor.
İlgili Konular

 
Ayrıca şüphelilerin tutuklanması için planlanan tarihler ve polisin elinde şimdiye dek toplanan kanıtlar ele alınılıyor.

Grup ayrıca bu görüşmeye davet niteliğinde olan ve nasıl erişilebileceğini anlatan bir e-postayı ve toplantının katılımcılarının e-posta adreslerinin listesini yayınladı.

Londra Emniyet Teşkilatı henüz konu hakkında açıklama yapmadı.

FBI ise bilgi sızması olduğunu doğruladı ve sorumluların peşlerine düştüklerini kaydetti.

Kuruluş söz konusu bilgilerin sadece güvenlik görevlilerinin paylaşımına açık olduğunu ve yasadışı yollardan elde edildiğini kaydetti.

Açıklanan e-postaya göre 17 dakikalık telefon görüşmesi 17 Ocak'ta yapıldı. Anonymous'un bu kayıtları nasıl elde etmiş olabileceğine ilişkin bir açıklamada bulunulmadı.

FBI tarafından ABD, İngiltere, İsveç, İrlanda ve diğer ülkelerden güvenlik yetkililerine yollandığı anlaşılan e-postada "Anonymous, Lulzsec, Antisec ve benzeri grupların faaliyetlerinin ele alınacağı" kaydediliyor.

Yayınlanan ses kaydında izlemeye alınan ve bu gruplarla bağlantısı olduğu düşünülen kişilerin isimleri ve kullanıcı adları da zikrediliyor.

Anonymous, kullanıcı adlarını bantla birlikte yayınlamadı, ancak şahıslara ait isimler 'bip'lendi.

Görüşmelerde sesi duyulan bir İngiliz yetkili, polisin geçmişteki soruşturmalarında bazı hatalar yaptığından söz ediyor.

Anonymous ile ilişkili bir hesabı olan Twitter, AnonymousIRC'de yer alan bir bildirimde de, "FBI iç haberleşmelerini bir süredir nasıl okuyabildiğimizi merak ediyor olmalı" dendi.

Anonymous bilgisayar korsanları, anarşistler ve yetkili kurumlara meydan okumaktan keyif aldıklarını söyleyen kişilerden oluşan dağınık bir grup olarak tarif ediliyor.

Anonymous son yıllarda pek çok hükümetin, şirketin, güvenlik teşkilatının ve bireylerin bilgisayar kayıtlarına ve sistemlerine ulaştı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109