ALMANYA, ELEKTRİK ÇOK GELİNCE BEDAVA DAĞITTI

Almanya, 16 Mayıs 2016 Pazar Günü O Kadar Cok Yenilenebilir Enerji Üretti Ki, Elektrigi Bedava Dagitmak Zorunda Kaldi

ALMANYA, ELEKTRİK ÇOK GELİNCE BEDAVA DAĞITTI
ALMANYA, ELEKTRİK ÇOK GELİNCE BEDAVA DAĞITTI


 Almanya, 16 Mayıs 2016 Pazar Günü O Kadar Cok Yenilenebilir Enerji Üretti Ki, Elektrigi Bedava Dagitmak Zorunda Kaldi


Yenilenebilir enerjiye liderlik eden ülkelerden birisi olan Almanya, yenilenebilir enerji üretimi konusunda ne kadar iyi olduğunu ve liderlik konumunu hak ettiğini bir kez daha kanıtladı. Geçtiğimiz Pazar günü, yani 16 Mayıs 2016 tarihinde oldukça güneşli ve rüzgarlı bir gün geçiren ülke, çok büyük miktarlarda yenilebilir enerji üretimi yaptı ve gerekli olan yenilenebilir enerji miktarını fazlasıyla aştı. Paylaşılan verilere göre, Pazar günü 14.00 civarlarinda güneş enerjisi ve rüzgar enerjisinden elde edilen toplam enerji miktarı, ülkeye gerekli olan 45.8 GW’nin 45.5 GW’ini karsiladi. Bu durumdan ötürü enerji kullanımını arttırmaya çalışan Almanlar, saat 13:00’dan başlayarak 4-5 saat süren ‘ücretsiz enerji’ dağıtımı gerçekleştirdiler.
Paylaşılan verilere göre, 16 Mayıs 2016 Pazar günü 14.00 civarlarinda güneş enerjisi ve rüzgar enerjisinden elde edilen toplam enerji miktarı, ülkeye gerekli olan 45.8 GW’nin 45.5 GW’ini karsiladi. Bu durumdan ötürü enerji kullanımını arttırmaya çalışan Almanlar, saat 13:00’dan başlayarak 4-5 saat süren ‘ücretsiz enerji’ dağıtımı gerçekleştirdiler. Böylece Angela Merkel’in özellikle Fukusima faciasindan sonra hizlanan, fosil yakitlari ve nükleer enerjiyi azatlarak yenilenebilir enerji kaynaklarinin kullanimini arttirmayi amaclayan “Energiewende” politikasinda önemli bir esik asilmis oldu.

Yenilenebilir enerji kaynaklarinin enerji ihtiyaclarini karsilamada yeterli olmayacagi argumanin anlik da olsa tersini kanitlayan haberleri son zamanlarda sikca duymaya basladik. Almanya’dan gelen bu haber, yakin zamanda enerji ihtiyacinin %140’ini rüzgar enerjisinden karsilayan Danimarka ile paralel olsa da, Avrupa’nin sanayi merkezi konumunda olan Almanya’nin enerji ihtiyacinin büyüklügü nedeniyle daha da büyük bir önem tasiyor.

Almanya’nin yasadigi durum yenilenebilir enerji kaynaklarinin üretim miktarlarinin hava sartlarina bagli olmasi nedeniye uygun hava sartlarinda cok yüksek miktarda enerji üretimi gerceklesmesiyle ilgili. Bloomberg analisti Monne Depraetere’ye göre Almanya’nin pazar günü yasadigina benzer durumlar bize artik enerji piyasasindaki anlik asiri arz ile ilgili cözümler bulmamiz gerektigini gösteriyor.Depraetere, “uzun vadede bu arz fazlasi durumuyla basa cikabilecek teknolojiler gelistirmemiz gerekiyor, örnegin daha fazla enterkonnektör hatti veya enerji depolama”.

Güncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2016, 11:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109