Akkuyu projesi plana uygun olarak hayata geçiriliyor

Rosatom” Genel Müdürü Sergey Kiriyenko projeyi uygulama çalışmalaının bugünkü politik duruma bakmaksızın sürdürüldüğünü belirterek şunu söyledi:

Akkuyu projesi plana uygun olarak hayata geçiriliyor
Akkuyu projesi plana uygun olarak hayata geçiriliyor

Sankt-Petersburg’da 18. Uluslararası Ekonomi forumu çalışmalarını tamamladı.

Forumun son günü Enerji şirketleri Zirvesi düzenlendi. Rusya devlet başkanı Vladimir Putin bu toplantıda konuşarak enerji enüstrisinin fazladan politikleştirilmekten kurtarılması çağrısında bulundu.

Türkiye’de ilk nükleer elektrik santrali olacak Akkuyu santralinin inşa edilmesini öngören proje, bugün Rus şirketleri tarafından enerji sektöründe uygulanmakta olan en büyük projelerden biridir. Rusya devlet atom enerjisi kuruluşu “Rosatom” Genel Müdürü Sergey Kiriyenko projeyi uygulama çalışmalaının bugünkü politik duruma bakmaksızın sürdürüldüğünü belirterek şunu söyledi:

Tüm çalışmalar plana uygun şekilde gerçekleştiriliyor. Türkiye Enerji ve Tabii kaynaklar bakanı Taner Yıldız ile şu önemli hususa işaret ettik: Bu, uzun süreli stratejik bir projedir ve bu proje Rusya’nın ve Türkiye’nin çıkarları için öncelikli önem taşıyor. Bunun için bu proje her hangi günlik politik olaylara bağımlı değildir. Bu projeyi tamamen hayata geçirmek kararlılığındayız. Tüm çalışmalar plana uygun olarak gerçekleştiriliyor. Şimdi nükleer santralin taşarımı üzerindeki çalışmalar tamamlanıyor. Her şey takvime uygun şekilde yapılıyor Çalışmaların gidişinden memnunuz.



Güncelleme Tarihi: 25 Mayıs 2014, 23:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER