Ağaoğlu enerjide şahlanacak

Ağaoğlu enerjide şahlanacak

Ağaoğlu enerjide şahlanacak

Ağaoğlu enerjide şahlanacak
Ağaoğlu, enerjide emin adımlarla ilerliyor. Mart ayında Mersin Mut Rüzgar Enerji Santrali'ni devreye alan şirket, Şah Rüzgar Enerji Santrali'nin de inşaatına başladı

Türkiye'nin önde gelen inşaat firmalarından biri olan Ağaoğlu Şirketler Grubu, enerji sektöründe de hedefine emin adımlarla ilerliyor. Mart ayında Mersin Mut Rüzgar Enerji Santrali'ni (RES) devreye alan Ağaoğlu, Bandırma'daki yeni projesi 93 MW'lık Şah Rüzgar Enerji Santrali'nin inşaatına başladığını açıkladı. Toplam 31 adet rüzgar tribününden oluşan ve 200 milyon liralık yatırım yapılacak projenin 2010 yılının sonuna doğru devreye girmesi bekleniyor. Şah RES tamamlandığında Bandırma'nın şu andaki bütün enerji ihtiyacını karşılayabilecek.

ALTI AYDA YAPTIK

Şah RES'in tanıtımı amacıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, Şah RES ile Türkiye'deki rüzgar enerjisi üretiminin yüzde 10'luk dilimini yapar hale geleceklerini söyledi.Türkiye'nin enerji bakımından yüzde 80 dışa bağımlı olduğunu vurgulayan Ali Ağaoğlu, "Enerjiye yıllık 50 milyar dolar ödüyoruz. Bunu azaltmak için milli kaynakların devreye girerek müteşebbislerin önü açılmalı" dedi.

BÜROKRATİK ENGEL KALKSIN

Enerji sektörünün önündeki en büyük engelin bürokrasi olduğunu ifade eden Ağaoğlu, bu durumun yatırımları engellediğini söyledi. Yeni lisans alma işlemlerinin çok ağır ve uzun bir süreç olduğunu dile getiren Ağaoğlu sözlerine şu şekilde devam etti: "Sadece enerji alanında değil birçok alanda bürokrasi karşımıza çıkıyor. Bugün Başbakan'ın bile yakındığı bir bürokrasi sisteminden bahsediyoruz. My Towerland'ın ruhsatında tam 50 bin imza var. Biz kuralsızlık değil aksine her şeyin kuralına göre olmasını istiyoruz. Konutları yaparken harcadığım enerjinin büyük bir bölümünü bürokratik işlemlere ayırıyorum."

Müşterilerine yüzde 20 daha ucuz enerji

Ürettikleri enerji kendi konut ve şirketlerinde de kullandıklarını açıklayan Ali Ağaoğlu, Ağaoğlu'ndan konut alanların bu enerjiyi daha ucuza kullandıklarını söyledi. Ağaoğlu, "100 milyon KW'lık enerji üretimimizin 10 milyon KW'ını Ağaoğlu kullanıyor. Ağaoğlu şirketleri bu enerjiyi TEDAŞ'a göre yüzde 15 ucuz kullanıyor. Müşterilerimiz de, TEDAŞ'a göre yüzde 20 daha ucuza kullanıyor" dedi.

SERKAN BİTER / İSTANBUL/YENİŞAFAK

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER