ABDden Gizli iletişim sistemlerine 70 milyon dolarlık bütçe!

ABDden Gizli iletişim sistemlerine 70 milyon dolarlık bütçe!

ABDden Gizli iletişim sistemlerine 70 milyon dolarlık bütçe!
Gölge internet operasyonu! ABDden Gizli iletişim sistemlerine 70 milyon dolarlık bütçe!
ABD'deki Obama yönetimi baskıcı yönetimlerin internet ve cep telefonları üzerindeki kısıtlama girişimlerini boşa çıkaracak gölge internet sistemleri üzerinde çalışıyor

ABD yönetimi baskıcı yönetimlerin internet ve cep telefonları üzerindeki kısıtlamalarına so vermek için gizli projeler üzerinde çalışıyor. Projeler devlete yakalanmadan cep telefonu ve kablosuz internet kullanılabilmesini öngörüyor.

ABD yönetimi, interneti dış politikasında daha etkin şekilde kullanmak için kapsamlı projeler üzerinde çalışıyor. New York Times Gazetesi'nin haberine göre üzerinde çalışılan projeler baskıcı rejimlerde yaşayanların birbirleriyle özgürce mesajlaşmalarını ve cep telefonundan konuşmalarını içeren donanımların kullanımının yaygınlaştırılmasını hedefliyor. Eski Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek'in, istifasına yönelik gösterilerin artması üzerine ülkedeki cep telefonu ve internet şebekelerinin hizmetlerini durdurması, ABD Başkanı Barack Obama'nın bu tür baskıları boşa çıkaracak yöntemlere daha fazla önem vermesine neden oldu. Gazeteinin haberine göre ABD'de bu amaçla yapılan toplantılara hedef ülkelerden aktivistler ve bilgisayar programcıları da katılıyor. Üzerinde çalışılan projelerin detayları tam olarak açıklanmamakla birlikte geniş bir yelpazeden oluşuyor.

'ÇANTADA İNTERNET'
Bu projelerden biri tanesi 'Çantada internet' ismini taşıyor. Washington yönetiminin şimdilik 2 milyon dolar yatırımda bulunduğu 'çantada internet' projesi çantaya gizlenmiş dizüstü bilgisayardan oluşuyor. Özel donanımlar içeren bu bilgsayara baskıcı rejimlerin bulunduğu ülkelerde kullanılacak. 'Çantada İnternet' projesi tek bir bilgisayarın geniş bir alanda devlet denetimi olmadan insanların internete bağlanmasını sağlayacak. ABD'nin üzerinde çalıştığı girişimler arasında hackerlar tarafından geliştirilen teknikler de bulunuyor. Gazetenin haberine göre ABD 2011 yılı sonuna kadar dünyadaki internet ve cep telefonu özgürlüğünü kısıtlamaya yönelik girişimlerle mücadele etmeye yönelik girişimlere 70 milyon dolar harcayacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER