ABD gizli silahların gelişimi için 58 milyar dolarlık “kara bütçe” ayırdı

ABD gizli silahların gelişimi için 58 milyar dolarlık “kara bütçe” ayırdı

ABD gizli silahların gelişimi için 58 milyar dolarlık “kara bütçe” ayırdı
ABD istediğini öldürecek!
ABD gizli silahların gelişimi için 58 milyar dolarlık “kara bütçe” ayırdı

Hiçbir radarın göremediği insansız hava aracı yapıldı. Ölüm zincirinin ilk halkası şüphelilerin bulunması. Pentagon yok etme amaçlı insansız hava uçaklarını zaten kullanıyor. Ancak şimdi keşif yapma konusunda daha gelişmiş uçaklara yatırım yapılıyor. Bunlardan bazılarının düşmanları gözlerine kadar “zoom”layarak tanıyabileceği söyleniyor.
-  Pentagon’un gizlice geliştirdiği RQ-170 uçağı, fotoğraflarının geçen yıl basına sızmasının ardırdan sonra gündeme geldi. Pentagon da uçağın varlığını kabul etti ama detay vermedi. Uçağın fotoğraflarını yakından inceleyen uzmanlar ise üzerinde bomba bulunmayan ancak en zor radar sistemlerini bile fark ettirmeden delebilen aracın Afganistan için değil Çin gibi daha komplike düşmanlara karşı geliştirildiğini düşünüyor. Predator ve Reaper gibi insansız hava uçaklarının aksine bunların, fark edilmeden İran veya Pakistan sınırından içeri girebileceği söyleniyor. Tabii bu durumda Türkiye üzerinde uçmaları da imkansız değil.
-  Pentagon’un bir de adını Mısır’ın ölüm tanrısından alan Anubis Projesi var. Bu proje kapsamında üretilen mini drone’ların kimyasal silah ve düşük ağırlıklı bombalarla belirli hedeflere (sniper’lar gibi) direkt olarak saldırabileceği düşünülüyor.


2- TAKİP ET
Teröristlerin yerini akıllı tozlar söyleyecek
Ölüm zincirinin ikinci halkası tespit edilen düşmanların takip edilmesi. Pentagon’un “gizli etiketleme, takip etme ve tespit etme” projesinin beş yıllık bütçesinin 210 milyon dolardan fazla  olduğu tahmin ediliyor.  Bu proje kapsamında, bazıları çoktan kullanıma girmiş farklı etiketleme teknikleri geliştiriliyor:
-  Görünmez biyolojik boyalar, mikromekanik sensörler, termal parmak izlerini tespit etme ve bunları kızılötesi ışınlarla takip etme yolları geliştiriliyor.
-  Oregon’daki Voxtel şirketi ise şimdiden, yalnızca gece görme gözlükleriyle görülebilen nanokristaller üretti. Bunlar cam temizleyiciden benzine kadar her şeyin içine saklanabiliyor.
-  California Üniversitesi Bekeley’de Profesör Kris Pister, Pentagon’un araştırma fonuyla “akıllı tozlar” üretti. Havalandıkları zaman herhangi bir insana ya da araca tutnabilen elektromekanik tozlar bu kişi ya da otomobillerin sonradan kolaylıkla takip edilmesini sağlıyor. Şimdilik pirinç büyüklüğünde olan “tozların” daha da küçüleceği düşünülüyor.

KULLANIMI ÇOKTAN BAŞLADI
Los Angeles Times gazetesi geçen yıl, insansız hava uçaklarının evlerin içindeki direnişçileri bile takip edebilen bir sistem kullandığını yazdı. Bu, etiketleme sistemlerinin şimdiden kullanıma girdiğine işaret ediyor. İngiliz The Guardian gazetesi ise geçen yıl yayınladığı bir haberde, Pakistan’da köylülerin para karşılığında Taliban’ın sığınaklarına çip yerleştirdiğini, bunları dedekte eden insansız hava uçaklarının da burayı havaya uçurduğunu yazdı. Amerikan NBC kanalı da haberi doğruladı.

3- ÖLDÜR
Hedefi bir saatten kısa sürede vuracak
Ölüm zincirinin son halkası yok etmek. ABD ordusu  daha ziyade Rusya gibi büyük ordularla savaşmaya hazır, Afganistan’daki gibi küçük grupları yok etmeyi ise çok iyi bilmiyor.
Amerikan donanması 1998 yılında Arap Denizi’nden Afganistan’da Usame Bin Ladin’in saklandığını öğrendikleri kampa füze fırlattığında saatte 885 kilometre hızla (bir yolcu uçağıyla aynı hızda) giden füze ancak 1 saatte hedefi vurabildi. Bin Ladin ordaydıysa bile çoktan gitmişti. O günden beri Pentagon daha hızlı füze sistemleri geliştirmeye çalışıyor.  Bir saatten az sürede hedefe ulaşacak bir teknoloji geliştirmeninfüzelerin nükleer silahlar gibi atmosfer dışından gönderilmesi. Ancak Rusya’nın bunu tehdit olarak algılayıp yanıt vermesi ihtimali var.

RUSYA KORKUSU
Pentagon bunun yerine hipersonik bir silah üzerinde çalışıyor.  Bunların, atmosferden çıkmadan ve nükleer silahlardan farklı bir yol izleyerek gittikleri için Rusya’yla problem yaratmayacakları düşünülüyor.  Pentagon’da bu tip füzeler için en az 5 proje devam ediyor. Ancak bu kadar yüksek sayıda projenin, başka bir gizli çalışmayı saklamak için gündeme getirildiği yönünde şüpheler de var.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER