ABD'de Güneş enerjili yol hazır

Yola döşenen temperli camın içinde güneş enerjisi panelleri ile Güneşten gelen enerji ile yol aydınlatmalarının ihtiyaç duyduğu enerji karşılanacak.

ABD'de Güneş enerjili yol hazır
ABD'de Güneş enerjili yol hazır

Yola döşenen temperli camın içinde güneş enerjisi panelleri ile Güneşten gelen enerji ile yol aydınlatmalarının ihtiyaç duyduğu enerji karşılanacak

ABD'nin Missouri eyaletinde yola güneş enerjisi paneli döşendi. Bu paneller, başka bir enerji kaynağına ihtiyaç duymadan trafik ışıklarınının ve yol aydınlatmalarının enerji ihtiyacını karşılayabilecek. 

Yenilenebilir enerji kaynakları son 10 yıldır giderek daha önem kazandı. Fosil yakıtlara bağımlılık aynı şekilde giderse 50 yıl içinde bu yakıt türünün sona ereceği uyarısı yapılıyor. Bu nedenle güneş, rüzgar ve su gibi yenilenebilir enerji kaynaklarının önemi çok daha artış durumda.

İşte bu doğrultuda yürütülen çalışmalar sonucu güneş enerjili panelli yol fikri geliştirildi. inhabitat.com'dan alınan bilgiye göre ABD’nin Missouri eyaletinin tarihi “Route 66” yolunun bir bölümüne güneş enerjisi panelleri yerleştirildi. Yakından bakıldığında fark edilen bu teknoloji, araçların sürüşü için hiçbir engel oluşturmuyor. 

Yola döşenen temperli camın içinde güneş enerjisi panelleri bulunuyor. Her bir panelin içinde mikro işlemci modülleri var. Bu modüller diğer panellerle iletişimi sağlıyor.

Birincil hedef yollardaki LED trafik ışıklarının ve yol aydınlatmalarının enerjilerinin bu sistem ile karşılanması… Dünyada çok sayıda yol aydınlatması ve trafik ışığı düşünüldüğünde, bu teknolojinin önemli bir tasarruf sağlayabileceği söylenebilir.

Sistem kurulduktan sonra ekstra bir maliyeti bulunmuyor. Güneşten gelen enerji ile yol aydınlatmalarının ihtiyaç duyduğu enerji karşılanacak. ABD’li yetkililer henüz test amacıyla kurulan sistemde başarı sağlarsa, güneş enerji panelle yolu uzatmayı düşünüyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109