1001 Müslüman icadı

1001 Müslüman icadı

 1001 Müslüman icadı

İslam'ın bilime katkısının en çarpıcı örnekleri

1001 Müslüman icadı Sultanahmet'te 1001 icat


Bin yıllık tarihi süreçte İslam medeniyetinin dünya bilim ve teknolojisine yaptığı katkının interaktif olarak aktarıldığı '1001 İcat' adlı sergi, Londra’dan sonra İstanbul’da açılıyor. Sultanahmet Meydanı’nda 1000 metrekarelik kapalı alanda açılacak olan sergide bilim tarihine ışık tutacak birçok eserin yanısıra teknolojinin yardımıyla geçmişe uzanan sanal tarihi yolculuklar da yapılabilecek.

İslam medeniyetindeki kültürel ve bilimsel mirasın yeni nesillere en doğru şekilde aktarıldığı sergi, 17 Ağustos’tan itibaren 5 Ekim tarihine kadar
görülebilecek olan sergi, ücretsiz olarak gezilebilecek. Bilim ve teknolojinin 1000 yıllık serüveninin aktarıldığı sergi kapsamında ayrıca konferanslar da düzenlenecek.

BİLİMSEL ESERLER
Sergiyi organize eden Bilim, Teknoloji ve Medeniyet Vakfı (FSTC) Başkanı Prof. Dr. Salim Al-Hassani, İslam medeniyetinin bilim ve teknolojiye yaptığı katkıyı kuşaklara aktarmak için serginin büyük önem taşıdığına dikkat çekerek "Lagari’nin roket gücüne dayanan uçuşları, El-Cezeri’nin filli su saati, Hezarfen’ın yaptığı kanatlar ile uçuşu, Mimar Sinan’ın mimari dehası ve birçok bilimsel eser sergide yer alıyor. Tüm İstanbulluları bekliyoruz" dedi.


HT İSTANBUL

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109