SULTANBEYLİ'DE ANA-KIZ OKULDAYIZ

SULTANBEYLİ'DE ANA-KIZ OKULDAYIZ

SULTANBEYLİ'DE  ANA-KIZ OKULDAYIZ
Sultanbeyli’de ‘Ana-Kız Okuldayız’ kampanyası kapsamında açılan okuma-yazma kursunu başarıyla tamamlayan 25 vatandaş, sertifikalarını düzenlenen törenle aldı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün himayesinde başlatılan ‘Türkiye Okuyor’, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde başlatılan ‘Ana Kız Okudayız’ kampanyaları kapsamında, okuma-yazma bilmeyen ve zorunlu eğitim çağını geçmiş vatandaşlar için kurs çalışmaları devam ediyor. Vatandaşlara okuma-yazma becerisinin kazandırılması, istekli olanların meslek edindirme kurslarından faydalanması için başlatılan ‘İstanbul Türkiye için Okuyor/Yazıyor’ projesi kapsamında, Sultanbeyli’de açılan okuma-yazma kursunun öğrencileri 28 Haziran günü sertifikalarını aldı.

Yaşar Paşalı İlköğretim Okulu’nda düzenlenen sertifika töreniyle 25 kursiyere sertifikaları verildi. Törende konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Necdet Dursun, “Sayın muhtarımızın önderliğinde çok güzel bir iş yapıldı ve 25 kişi okuma-yazma öğrendi. Burada yaşın önemi yok, zamanında imkânlar olmayınca öğrenememiş insanlarımız, şimdi okuma-yazma öğrendi. Hem kursiyerlerimize, hem de başta muhtarımıza olmak üzere tüm çaba gösterenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Ardından ödül törenine geçildi ve kursu birincilikle tamamlayan Ferzimelek Özdemir’e sertifikasını ve ödülü olan bilgisayarı Başkan Yardımcısı Necdet Dursun takdim etti. İkinci Türkan Deniz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Vefa Vedat Budak’tan sertifika ve hediyesini alırken, üçüncü Şükriye Örtinur’un sertifika ve hediyesini Kent Konseyi Başkanı Reşat Atalar verdi. Diğer kursiyerlerin sertifikalarının verilmesinin ardından tören sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109