SULTANBEYLİ’DE YAZ ÇALIŞMALARI

SULTANBEYLİ’DE YAZ ÇALIŞMALARI

SULTANBEYLİ’DE YAZ ÇALIŞMALARI
SULTANBEYLİ’DE YAZ ÇALIŞMALARI
Sultanbeyli Belediyesi yaz boyu vatandaşların güven içinde kullanabilmesi için kaldırım ve yolları yeniledi, sokakları düzenledi, ilçeyi çiçeklerle donattı.

Sultanbeyli Belediyesi arazi çalışmalarında yazı iyi değerlendirdi. Yaz boyu sokaklarda hummalı bir çalışma vardı.  
Kış aylarında yapılan tuzlama ve yol çalışmalarıyla hasar gören yollar, Sultanbeyli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından onarıldı, asfaltı olmayan sokaklar asfaltlandı, kaldırımlar yenilendi, sokaklar çiçeklerle süslendi. 

240 cadde ve sokak yenilendi
İlçe genelinde başlatılan tretuvar ve asfalt çalışmaları ile Sultanbeyli’de tam 240 cadde ve 2 bin 300 sokak, 100 bin ton asfaltla yenilenerek Sultanbeylililerin özlemle beklediği görünüme kavuştu. Dahası bu cadde ve sokaklarda 45 bin metrekare kaldırım, 15 kilometre yol genişletme çalışması ve 8 bin metrekare kilit taşı tamiri yapıldı, yol işgalleri kaldırıldı.

Hala devam eden çalışmalarla Sultanbeyli yolları daha temiz ve kaliteli bir görünüm kazanıyor.
Binalar yenilendi
İlçedeki yeni kamu binaları kazandırılırken mevcut binalarda düzenlemeler yapıldı. Vatandaşların şehir dışı yolculuklarındaki çileyi sona erdiren Sultanbeyli Bilet Satış Terminali hizmete açıldı, iki yeni karakol binasından biri olan Ahmet Yesevi Polis Karakolu tamamlandı. Mecidiye sağlık ocağı ve Gölet Cemevi çevre düzenlemesi ve çatı yapımı da unutulmadı.
Orhan Gazi Mahallesi Çıraklık Eğitim Merkezi binasının eksikleri giderilip tadilatı yapılırken Sabancı Kreş binası olarak bilinen Yeni Kaymakamlık Binası düzenlendi.

Her yer de çiçekler açtı
Park ve Bahçeler Müdürlüğü binlerce çiçekle Fatih Bulvarı’nı bahar renklerine boyadı. Yapılan çiçeklendirme çalışmasıyla önce Samandıra girişinden tünele kadar olan bölüme mevsimlik çiçekler ve güller ekildi. Ardından Sanayi Sitesi’nden Kurtköy’e kadar olan bölüm çiçeklerle süslendi. Dahası elektrik direklerinden de saksılarda sardunyalar sarkıyor. Fatih Bulvarı’na toplamda 125 bin mevsimlik çiçek ile 10 bin adet gül dikildi ve bulvar, rengârenk oldu. Otoban kenarıyla birlikte Sultanbeyli geneline on binlerce ağaç dikildi.

Bunların yanında Belediye Caddesi’ne 2 süs havuzu, Mehmet Akif Mahallesi ve Fatih Bulvarı’na 4 şelale ve otoyol yamaçlarına 2 çiçekli belediye logosu yapıldı.
Ağrı, Dumlupınar ve Belediye Caddeleri ise düzenlenerek prestij caddeler haline getirildi.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER