Sultanbeyli’de kar maskeli soygun

Sultanbeyli’de kar maskeli soygun

Sultanbeyli’de kar maskeli soygun
Sultanbeyli’de kar maskeli soygun

Yüzlerini kar maskesi ile saklayan silahlı iki soyguncu dün İstanbul Sultanbeyli’de Doğu Kuyumcu adlı işyerini soyarak piyasa değeri 700 bin lira olan 7 kilo altın ve ziynet eşyasını alarak izlerini kaybettirdiler. Soyguncuların kuyumcuyu açtıktan sonra kasadaki altınları vitrine dizen işyeri sahibi İlhan Çetin’in silah zoruyla etkisiz hale getirerek kuyumcuya girdikleri ve altınları aldıktan sonra kaçtıkları öğrenildi.


Sultanbeyli soygun dehşetinin yaşanmasına neden olan olay dün sabah saat 08.30 sıralarında Fatih Bulvarı 214 numarada bulunan Doğu Kuyumcusu’nda gerçekleşti. İşyeri sahibi İlhan Çetin mesaiye başladıktan sonra altınların bulunduğu kasayı açarak altın ve diğer değerli ziynet eşyalarını vitrine dizmeye başladı. Bu sırada kuyumcuya giren silahlı ve kar maskeli iki kişi işyeri sahibi İlhan Çetin’i silahla tehdit ederek kasada ve o sırada vitrinde bulunan tahmini 7 kilo ağırlığındaki altın ve ziynet eşyasını sırt çantasına koyarak kayıplara karıştı. İki soyguncunun altınları aldıktan sonra iki ayrı yöne doğru koşarak kaçtıkları öğrenildi. Oyan ihbar edilmesinin ardından bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edilirken olay yerinde incelemede çalınan altının piyasa değerinin yaklaşık 700 bin TL olduğu belirlendi. Soyulan kuyumcuda detaylı inceleme yapan polis soygunlardan geriye kalabilecek delil aradı. İşyeri sahibi İlhan Çetin’in de ifadesini alan polis ekipleri soyguncuların yakalanması için geniş çaplı araştırma başlattı.

Kar maskeli soyguncuların silahları ile burun buruna gelen işyeri sahibi İlhan Çetin yaşadığı şoku atlatmaya çalışırken olay yerine gelen ağabeyi Muhsin Çetin kardeşiyle görüştükten sonra basın mensuplarına kısa bir açıklama yaptı. Çetin, “Kar meskeli ve silahlı iki kişi dükkanın açılmasının hemen ardından içeri girmişler. Kardeşimi etkisiz hale getirdikten sonra kasadan 6-7 kilo altın ve ziynet eşyasını alarak yaya olarak kaçmışlar. Çalınan malzemelerin değeri yaklaşık 700 bin lira” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER