SULTANBEYLİ BELEDİYESİ BASIN BULUŞMALARI

SULTANBEYLİ BELEDİYESİ BASIN BULUŞMALARI

SULTANBEYLİ BELEDİYESİ BASIN BULUŞMALARI
Sultanbeyli Belediyesi, yaptığı çalışmalarını paylaşmak, vatandaşlar adına sorulacak soruları cevaplamak adına her ay basın mensuplarını ağırlıyor. Basın mensupları bu ay, Fen işlerinden  sorumlu Başkan Yardımcısı Ercan Akbulut  ile buluştu.

Sultanbeyli Belediyesi, yaptığı çalışmaları, üzerinde çalıştığı projeleri ve yapılması gerekenleri belirli aralıklarla düzenlenen programlarda vatandaşlarla paylaşıyor. Basın mensupları ile yapılan görüşmeler bu toplantıların önemli bir ayağını oluşturuyor. Her ay bir başkan yardımcısıyla buluşan basın mensupları, bu ay imardan sorumlu Başkan Yardımcısı Ercan Akbulut ile bir araya geldi.

Makamında yapılan toplantıda Akbulut alt yapı, üst yapı, asfalt, yeni yapılan ve yapılacak olan parklar, gölet projesi, petrol yolu caddesi, yan yollardaki çalışmalar, tem giriş çıkış, mecidiye köprülü kavşağı vb. konulara değindi.
Derelerin ıslahı

İlçemizde önemli sıkıntılardan birisi olan dereler bu yıl ıslah çalışmalarına başlanarak yoğun yağan yağmurlarda olası sel felaketlerinin önüne geçmiş olacağız. Dere alanlarında bulunan 25 binanın sahipleri le anlaşarak bu binaları kamulaştırdıktan sonra yıkacağız ve derelerin ıslahını gerçekleştireceğiz.
Elektrik hatlarının yer altına alınması

Sultanbeyli’de düzensiz yapılaşmadan dolayı elektrik direkleri ve telefon kabloları düzensiz döşetilmiş. Bazı yerlerde yapılan yol çalışmaları neticesinde elektrik direkleri yolda bazen de kaldırımın ortasında kalmaktadır. Her halde vatandaşlarımıza zarar vermektedir.  AYEDAŞ’la yaptığımız ortak çalışma sonucunda trafoları yenilediğimiz gibi tüm elektrik kablolarını yer altına alacağız. Bununla ilgili olarak Fatih ve M.akif mahallelerinde elektrik kablolarının yer altına alınma çalışması devam ediyor. En kısa zamanda Sultanbeyli’deki tüm elektrik kablolarını yer altına alarak mahallelerimizin daha güzel bir görünüme kavuşmasını sağlayacağız.   

Petrol Yolu Caddesi düzenlenmesi

Sultanbeyli gün geçtikçe artan nüfusa sahip bir ilçe. Aynı oranda da büyüyüp gelişiyor. Buna paralel olarak trafik sorunu da gün geçtikçe hissedilir derecede artıyor. Bununla ilgili Fatih Bulvarı’nın trafiğini ikiye böleceklerini alternatif yolunda petrol yolu caddesi olarak planladıklarını ve bununla alakalı çalışma yürüttüklerini belirtti. Geliş trafiğini bu caddeye vermeyi planladıklarını söyleyen Ercan Akbulut; bu çalışmalar tamamlandığında dar alana sıkışmış ilçe merkezinin genişleyeceğini ve ekonomik oralarında daha hızlı gelişeceğini söyledi.

Gölet projesi 

TEM giriş-çıkışı ile olumlu manada iyi bir ivme yakalayan Sultanbeyli sosyal projelerle daha da yaşanır bir ilçe olacak. Şu an insanların aileleri ile gidebilecekleri ve vakitlerini geçirebilecekleri bir alanları yok. Bu çalışma Anadolu yakasında olmayan özelliklede bir çalışma olacak. İçinde restoran, cafe, çay bahçeleri, bisiklet gezi yolları ve dinlenme alanları bulunan park çalışmaları başladı. 11 ay gibi kısa bir zaman diliminde tamamlanacak olan park bitirildiğinde bölge halkının yoğun uğrak yeri haline gelecek. Ayrıca bunun yanında mesire alanı çalışması da son aşamaya geldi. Bu yaz Sultanbeylililerin hizmetine girecek.
Mecidiye köprülü kavşak çalışması
Şu an Sultanbeyli’de trafiği en yoğun olduğu yerlerden birsi olan mecidiye köprülü kavşağında çalışmalar sona geldi. Yakın zamanda inşaatına başlanacak olan kavşak çalışması tamamlandığında kuzey güney aksında trafik sorunu kalmayacak. Ayrıca yan yollarda uzatılarak trafiğin rahatlatılması sağlanacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER