Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin mahalle gezilerine başladı

Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin mahalle gezilerine başladı

Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin mahalle gezilerine başladı
BAŞKAN MAHALLELERİ GEZİYOR

Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin mahalle gezilerine başladı. İlk program Turgut Reis Mahallesi’ndeydi.
 
Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da mahalle sakinleriyle bir araya gelmeye başladı. Haftada bir gününü mahalle gezilerine ayıran Keskin programa, vatandaşlarla yapılan sabah kahvaltısıyla başlıyor, ardından hayata geçirilen ve planlanan projeler hakkında bilgi veriyor. Vatandaşların soru ve önerilerini dinleyen Keskin, ilçe ihtiyaçlarını onların ağzından dinlemeye ve sorunları bizzat ilçe halkıyla istişare ederek çözmeye çalışıyor. Kahvaltılı toplantı sonrası Keskin, tüm gün mahalledeki okul, sağlık ocağı gibi kurumları ve esnafı geziyor, ilçenin ihtiyaçlarıyla ilgileniyor.

Keskin, ilk ziyaretini 16 Şubat Çarşamba günü Turgut Reis Mahallesi’ne gerçekleştirdi. Yapılan kahvaltının ardından konuşan Keskin, “Bu toplantılarda bir araya gelerek sizlerin görüş ve önerilerinizi alma imkanı buluyoruz. Bu da rotamızı çizmede bize kolaylık sağlıyor.” diyerek başladı, belediyenin yapmış olduğu çalışma ve faaliyetleri anlattı.

“Mülkiyet meselesinde hızlı yol alıyoruz”

“Sultanbeyli dışındakiler Sultanbeyli’yi bugüne kadar yanlış tanıdı. Buranın tamamını 2B ya da hazine arazisi sanıyorlardı.” diyen Keskin, bu algının değişmesi için Başbakan ve ilgili bakanlarla sık sık görüşmeler yaptıklarını anlattı, “Destekleriyle önemli bir mesafe aldık.” dedi.

Yapılan imar planlarıyla ilgili konuşan Keskin “Biz geldiğimizde Sultanbeyli’nin imar planı yoktu. Kanun gereği 1/5 binlik planın yapılması şart. İlk defa hukuki dayanakları olan, resmi kurumlardan olumlu görüş alan ve kamuoyuyla paylaşılan bir plan yapıldı.” şeklinde konuştu. O dönem vatandaşların yaşadığı tedirginliklere değinen Keskin, “Biz vatandaşımıza durumun sandıkları gibi olmadığını 1/5 binlik plan olmadan mülkiyet problemini çözemeyeceğimizi anlattık. Şu anda 1/binlik planlarımız yapılıyor. Bunun dışında hisselerin alınması ile alakalı çalışmalarımız da devam ediyor. Vatandaşın mağdur edilmemesi için yoğun çaba sarfediyoruz. Gelinen noktada diyeceğim şudur ki, iyiye doğru gidiyoruz. Hep birlikte destek verirseniz inanıyorum ki problem çözülür.” dedi.
“TEM Otoyolu açılışa hazır”

İlçede yapılan diğer çalışmaları anlatan Keskin “Bugün TEM Otoyolu Bağlantı Yolları açılışa hazır hale geldi. Bildiğiniz gibi yıllardır konuşulan ama bir türlü gerçekleştirilemeyen bu proje ilçemizin gelişiminde bir mihenk taşı niteliğindedir.” şeklinde konuştu.

“Açılışa hazır 33 projemiz var”

Son 2 yılda inşa edilen binalardan bahseden Keskin, belediye hizmet binası, iki kültür merkezi, karakol, itfaiye binaları, sağlık ocakları, bilet satış terminali, engelli rehabilitasyon merkezi, yeni okullar gibi yapıların tamamlanıp hizmete girdiğini, ancak açılışlarının henüz yapılmadığını söyledi. Yaz aylarının iyi değerlendirildiğini söyleyen Keskin, “ İlçemize toplamda 250 bin ton asfalt serimi yaptık. İstanbul’un hiçbir ilçesinde bu rakamı göremezsiniz. Asfalt ve kaldırım noktasında eksiğimiz elbette var, ancak çalışmalarımız devam ediyor.” dedi. AYEDAŞ, İSKİ VE İGDAŞ ile ortak çalışmaların devam ettiğini anlatan Başkan Keskin, sadece yaz ayında Sultanbeyli’nin 25 trilyonluk yatırım aldığını dile getirdi.

“Çocuklarımızı etkinliklere alıştıralım”

Sultanbeyli’nin bugüne dek hiç olmadığı kadar kültürel etkinliklere ev sahipliği yaptığını anlatan Keskin, “Sultanbeyli Kültür Merkezi’nde her ay birbirinden güzel etkinlikler yapılıyor. Mart ayında Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi de programlarına başlayacak. Nikah Sarayı ve Aydos Kütüphanesi şu anda hizmet veriyor. Bu etkinlik ve hizmetler özellikle gençlerimiz için çok önemli. Çocuklarımızın mutlaka bu programlara gitmelerini sağlayalım.” dedi.
Ramazan ayının dopdolu geçtiğini hatırlatan Keskin, “72 bin kişiyle sokak iftarlarında buluştuk, ardından Başbakanımızı ilçemizde ağırladık. Sultanbeyli’deki en güzel Ramazan ve bayramlardan biriydi” şeklinde konuştu.

Diğer çalışmalar…

Yıllardır planlanan Gölet Projesi’nin bu yıl ihalesinin yapıldığını ve 1 yıl içinde tamamlanmasının planlandığını söyleyen Keskin, devlet hastanesi konusunda da müjde verdi.

İlçedeki vatandaşların hizmetleri tek merkezden alabilmeleri için Hükümet Konağı yapımının başladığını ifade eden Keskin, hedeflenen sürenin 1 yıl olduğunu dile getirdi.

Devam eden çalışmalar kapsamında ise, Şalgamlı Mesire Alanı, 5 tane yeni okul, Aydos Kalesi gibi projeleri anlattı.
Son olarak kaçak yapı konusunda hassas olduklarını söyleyen Keskin, “Bu konuda çok kararlıyız, kararlı olmak zorundayız. Problemimizi çözmek için kaçak yapı konusunda ilçe olarak sımsıkı durmalıyız.” dedi.

Kahvaltının ardından Keskin, vergi dairesi, muhtarlık, aile sağlığı merkezi, Turgut Reis ve Atatürk İlköğretim Okulu, Sultanbeyli Talebe Yurdu gibi kurumları gezdi, İlçe Emniyet Müdürü Halit Körken’i ziyaret etti ve mahalle esnafını dolaşarak fikir ve önerilerine kulak verdi. Başkan Keskin’in bir sonraki buluşması Orhangazi Mahallesi sakinleriyle…

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109