POLİS HAFTASI

POLİS HAFTASI

POLİS HAFTASI

Polis haftası etkinliği çerçevesinde İstanbul Emniyeti Çocuk Şubesi Müdürlüğü, Sultanbeyli İlçe Emniyet Müdürlüğü ile birlikte çocuklara yönelik program düzenledi.

Polis Teşkilatı’nın 10 Nisan 1845’te kuruluşunun ardından, 10 Nisan günü ve kapsadığı hafta, tüm Türkiye’de Polis Haftası olarak kutlanmaya başladı. Polis Haftası kutlamaları çerçevesinde tüm Türkiye’de olduğu gibi Sultanbeyli Kültür Merkezi’nde de program düzenlendi.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve Sultanbeyli İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün düzenlediği program, ilçe çocuklarını bilinçlendirmeye yönelikti. Programda önce, çocukların sokaklarda, özellikle yabancılara karşı dikkat etmesi gerekenler ve herhangi bir mağduriyet yaşamaları durumunda yapmaları gereken hususlar slaytlar eşliğinde anlatıldı.
Açılış konuşmasını yapan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi Müdür Yardımcısı Uğur Tekin, öncelikle tüm polis teşkilatının Polis Haftası’nı kutladı. Tekin, dünyada ilk olarak İstanbul polisi tarafından, 2008 yılında başlatılmış olan ALO KANKA 1550 Mesaj Hattı projesini anlattı ve polis ile çocuklar arasındaki sevgi ve güven bağlarını güçlendirmeyi amaçladıkları söyledi.
ALO KANKA 1550 mesaj hattı
Tekin, çocukların herhangi bir mağduriyet yaşadıklarında ya da polisiye bir olaya şahit olduklarında, kendileri ile iletişime geçmek için, cep telefonlarından kısa mesaj atabileceklerini belirtti. Çocuklar artık, yazmış oldukları mesajları 1550’ye göndererek olayların çözümünü hızlandırabilecekler.
Program Uğur Tekin’in konuşmasının ardından sahneye çıkan “Kanka” adlı maskotların gösterisi ile devam etti. Kanka’ların gösterisini yoğun ilgiyle takip eden çocuklar yapılan danslara eşlik etti. Polis köpeklerinin yaptığı gösteriyi izleyen çocuklar, gösterinin sonunda yapılan ikramların ardından evlerine bırakıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER